Τα 2020 ολυμπιακά μετάλλια μπορεί να κατασκευαστούν εν μέρη από παλαιότερα iPhones. Η οργανωτική επιτροπή των 2020 Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων ανακοίνωσε πως αναμένει να επιτύχει την δημιουργία των χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων των αθλητών από ανακυκλωμένα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Το The Verge αναφέρει πως στην κατασκευή των μεταλλίων χρησιμοποιήθηκαν e-waste υλικά και περισσότερα από 5 εκατομμύρια παρατημένα smartphones.

“Η επιτροπή αναφέρει πως υπήρξε πολύ μεγάλη υποστήριξη από το κοινό και εταιρείες σε όλη την Ιαπωνία καθώς και από τους αθλητές σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο κάτι που οδήγησε στην συλλογή 47,488 τόνων ηλεκτρονικών σκουπιδιών ή e-waste αν προτιμάτε. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται 5 εκατομμύρια κινητές συσκευές.”

Το σχέδιο αυτό είχε κοινοποιηθεί πίσω το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνο αλλά κανείς δεν ήξερε πόσο εφικτό θα ήταν και αν θα είχε μια επιτυχημένη εξέλιξη. Η μη κυβερνητική επιτροπή που σκέφτηκε αυτή την ιδέα αρχικά ήξερε πως υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονικών σκουπιδιών στην χώρα αλλά χρειαζόταν να οργανώσει την συλλογή τους.

Ο σχεδιασμός των μεταλλίων θα αποκαλυφτεί αργότερα.