21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Σημαντικά κενά ασφαλείας βρέθηκαν σε γνωστές VPN εφαρμογές

    Ερευνητές βρήκαν σημαντικά κενά ασφαλείας σε δημοφιλείς VPN εφαρμογές ικανά να αφήσουν ευάλωτους τους χρήστες σε επιθέσεις hackers οι οποίοι μπορούν να κάνουν εγκατάσταση κακόβουλων αναβαθμίσεων αλλά και ransomware από απόσταση.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές 2 εκ των κορυφαίων VPN αυτών των PrivateVPN και Betternet βρέθηκαν ευάλωτα και έτσι κάποιος μπορούσε να κάνει λήψη ψεύτικων αναβαθμίσεων λογισμικού με κακόβουλο πηγαίο κώδικα σε αυτόν.

    Άλλες εφαρμογές VPN σε αυτή την λίστα περιλαμβάνουν τα Torguard, CyberGhost, και Hotspot Shield.

    Άλλες εφαρμογές VPN, όπως ExpressVPN, Surfshark, NordVPN, Tunnel Bear, IPVanish, PIA, Windscribe, Ivacy, HMA, VyprVPN, ProtonVPN, TurboVPN, PureVPN και Hola VPN που δοκιμάστηκαν μέσω αυτής της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι είναι ασφαλείς και δεν έχουν αυτό το τρωτό σημείο. Το VPNpro δηλώνει ότι οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να υποκλέψουν τη σύνδεση που έγινε χρησιμοποιώντας αυτά τα VPN.

    Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην εγκαθιστούν τίποτα οι χρήστες όταν είναι συνδεδεμένοι σε δωρεάν ή δημόσιο WiFi ενώ συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούν δημόσιο WiFi αν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles