Χθες είχαμε μια αναφορά που παρουσίαζε πως συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς την γνώση του χρήστη έκαναν καταγραφή των ενεργειών του στην οθόνη της συσκευής.

Η Apple πλέον έχει εξαπολύσει κυνηγητό σε αυτές τις εφαρμογές τονίζοντας πως θα πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα ο πηγαίος κωδικός που κάνει μια τέτοια ενέργεια διαφορετικά θα καταργηθούν για πάντα από το App Store.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Apple ειδοποιεί τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν session replay frameworks πως πρέπει να αφαιρέσουν αυτό τον κώδικα γιατί παραβιάζει την ιδιωτικότητα των χρηστών.

“Το να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα των χρηστών είναι μια από τις σημαντικότερες πρακτικές μας στο οικοσύστημα της Apple. Οι οδηγίες του App Store απαιτούν από τις εφαρμογές να ζητούν την άδεια του χρήστη και να προσφέρουν οπτική ειδοποίηση όταν κάνουν καταγραφή των ενεργειών του. Ενημερώσαμε τους προγραμματιστές πως παραβιάζουν αυτούς τους αυστηρούς κανόνες μας και πως θα δράσουμε άμεσα αν δεν συμμορφωθούν.”

Η Apple έχει δώσει διορία στους προγραμματιστές αυτούς λιγότερο της μιας μέρας όπου πρέπει να αφαιρέσουν τον κώδικα αυτό και να αποστείλουν εκ νέου τις εφαρμογές για έλεγχο στο App Store. Αν κάποιος προγραμματιστής δεν συμμορφωθεί με αυτό η Apple θα κατάργηση για πάντα την εφαρμογή του.