Μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας των καταστημάτων λιανικής ανά τον κόσμο της Apple, η Angela Ahrendts θα αφήσει την θέση της ως Senior Vice President of Retail το Απρίλιο σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας. Την θέση της θα πάρει η Deirdre O’Brien.

Η Angela Ahrendts εντάχθηκε στο δυναμικό της Apple το 2014 και οδήγησε σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών για τα καταστήματα της Apple που πλέον είναι πάνω από 500 παγκοσμίως. Επίσης κατά την θητεία της με πολύ πάθος και όραμα έτρεξε το πρόγραμμα Today at Apple, που αφορούσε δωρεάν εκπαιδευτικά και δημιουργικά μαθήματα σε κάθε κατάστημα.

Μέρος της ανακοίνωσης της Apple έχει ως εξής:

CUPERTINO — H Apple σήμερα ανακοινώνει πως η Deirdre O’Brien αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες στα καταστήματα λιανικής της Apple και αποκτάει τον ρόλο της senior vice president of Retail + People, και θα συνεργάζεται απευθείας με τον CEO Tim Cook. Μετά από 5 χρόνια σημαντικών αλλαγών στα καταστήματα λιανικής αλλά και στο οnline η Angela Ahrendts σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Apple τον Απρίλιο για να κάνει νέες προσωπικές και επαγγελματικές αναζητήσεις.
Ο Tim Cook ανέφερε:
“Στην Apple πιστεύουμε πως η ψυχή της εταιρείας είναι οι ανθρώποι της και η Deirdre αντιλαμβάνεται αυτό το γεγονός καλύτερα από τον καθένα. Για περισσότερες από 3 δεκαετίες βοήθησε την Apple στο να παραμείνει εστιασμένη στην υπηρεσία των καταναλωτών και την βελτίωση της ζωής τους. Είναι μια μοναδική αρχηγός και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος να δουλέψω μαζί της στο νέο της ρόλο και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ενθουσιασμένοι είναι και οι 70 εργαζόμενοι των καταστημάτων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Angela που έδωσε όραμα και ενέργεια στις ομάδες μας τα τελευταία 5 χρόνια. Αποτέλεσε μια δύναμη αλλαγής για την εταιρεία μας. Τις ευχόμαστε ότι καλύτερο για το νέο της κεφάλαιο που θα ανοίξει.”