Ο Tim Cook σύντομα θα κλείσει τα 7 χρόνια στην θέση του CEO της Apple και πρόσφατα ανέφερε στο Bloomberg πως δουλεύοντας με τον Steve Jobs αισθανόταν απελευθερωμένος.

“Αισθανόμουν ένα αίσθημα μεγάλης ελευθερίας δουλεύοντας μαζί του. Κάπως έτσι μπορώ να το περιγράψω. Αυτό γιατί μπορούσες να του μιλήσεις για κάτι πολύ μεγάλο και αν ερχόσουν στην ίδια λογική μαζί του απλά θα σου έλεγε ένα ΟΚ και θα μπορούσες να ξεκινήσεις να το κάνεις. Για εμένα τότε ήταν κάτι πρωτόγνωρο ότι μια εταιρεία μπορούσε να δουλέψει έτσι. Στις προηγούμενες εταιρείες που είχα δουλέψει υπήρχε μεγάλη γραφειοκρατία για το οτιδήποτε και πολλά στενά μυαλά κάτι που σε έκανε να ασφυκτιάς και οδηγούσε σε παράλυση αυτές. Η Apple ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.”

Επίσης ανέφερε πως όταν του δόθηκε η θέση του CEO περίμενε πως ο Steve Jobs θα έμενε για πολλά χρόνια ακόμη στην θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Apple.

To Bloomberg αναφέρει επίσης μια λίστα από πιθανούς διαδόχους του Tim Cook στην ηγεσία της Apple όταν αυτός αποφασίσει να αποσυρθεί.

“Πιθανοί διάδοχοι του συμπεριλαμβάνουν τον Chief Operating Officer Jeff Williams του οποίου το προφίλ συνεχώς ανεβαίνει μέσα στην εταιρεία αλλά και εξωτερικά αυτής καθώς και ο υπεύθυνος marketing της εταιρείας Phil Schiller. Άλλοι που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της εταιρείας είναι ο Eddy Cue καθώς επίσης και το απίστευτα αγαπητός από όλους Graig Federighi. H λίστα περιλαμβάνει επίσης τους Dan Riccio, Bob Mansfield και φυσικά τον έναν και μοναδικό Jonathan Ive.”