Μετά από την είδηση πως ο Doug Field επέστρεψε στην Apple μετά από μια σύντομη παραμονή του στην Tesla, το CNBC αναφέρει σήμερα τον πόλεμο των δύο εταιρειών που κρατάει καιρό τώρα και που έχει να κάνει με την προσελκύσει υπαλλήλων από την μια εταιρεία στην άλλη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέσα στο 2018 κάτι περισσότεροι από 48 εργαζόμενοι της Tesla αποφάσισαν να την εγκαταλείψουν και να ξεκινήσουν να εργάζονται για την Apple.

Αν και δεν είναι όλοι αυτοί τόσο υψηλόβαθμα στελέχη όσο ο Doug Field οι εργαζόμενοι στην Tesla που πήγαν στην Apple είναι σημαντικοί μηχανικοί ή διαχειριστές παραγωγικών αλυσίδων και όχι μόνο.

Να τονίσουμε επίσης πως όλοι αυτοί δεν δουλεύουν στο μυστικό project της Apple με την επονομασία Titan που αφορά την αυτοκίνηση αλλά και σε άλλα πόστα και σε προϊόντα της εταιρείας.

“Μέσα στο 2018 μέχρι σήμερα δεδομένα από το Linkedin μας δείχνουν πως η Apple έχει προσλάβει τουλάχιστον 46 εργαζομένους της Tesla. 8 από αυτούς είχαν υποτροφία στην Tesla.”

To CNBC αναφέρει πως η απόφαση του Field να αφήσει την Tesla και να γυρίσει πίσω στην πρώην εταιρεία που δούλευε την Apple έχει κάνει πολλούς μηχανικούς της Tesla να έχουν χαμηλό ηθικό.

Από την πλευρά της η Tesla και μετά από αυτό το δημοσίευμα δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει:

“Τους ευχόμαστε όλους να είναι καλά. Η Tesla είναι ένας δύσκολος δρόμος. Έχουμε 100 φορές λιγότερα χρήματα από ότι η Apple και έτσι είναι εύλογο ότι αυτοί μπορούν να δίνουν καλύτερους μισθούς. Έχουμε πολλές δύσκολες μάχες που δίνουμε καθημερινά με τις εταιρείες αυτοκινήτων να παράγουν 100 φορές περισσότερα αυτοκίνητα από ότι εμείς τον περασμένο χρόνο και έτσι εύκολα καταλαβαίνει κανείς πωςνα δουλεύει κάποιος για εμάς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Δεν έχουμε τα λεφτά για την διαφήμιση ή για συγκεκριμένες εκπτώσεις και έτσι επιβιώνουμε μόνο από την ποιότητα που προσφέρουμε και που μεταφέρουμε σε όλα τα αυτοκίνητα μας. Πάρα αυτά πιστεύουμε απίστευτα στους στόχους που έχουμε θέση και είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε θυσία για να τους επιτύχουμε! Ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει μπροστά και πρέπει να το κάνει τώρα και σήμερα με νέες πηγές ενέργειας και όχι μόνο”