Δεν θα υπάρξει τέλος στις υψηλές τιμές των ναυαρχίδων μετά την επιτυχία του iPhone X

0
1004

Οι αναλυτές υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα συνεχίσουν να οδηγούν τις τιμές στις ναυαρχίδες smartphone συσκευές στα ύψη, ειδικά και με την επιτυχία που έφερε η Apple με την αντίστοιχη τιμολόγηση του iPhone X στην αγορά.

Αν και υπήρχαν πολλοί αρχικά που υποστήριζαν πως το υψηλό κόστος του iPhone X θα οδηγούσε σε μειωμένες πωλήσεις για την Apple τελικά ο Tim Cook και η παρέα του τους διέψευσε όλους και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο.

Το CNET αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Όταν η Apple έσπασε το φράγμα των $1000 για το iPhone X της τον περασμένο Σεπτέμβριο, δέχθηκε δριμύ κριτική από πολλούς για αυτή της την απόφαση. Οι περισσότεροι πίστευαν πως οι καταναλωτές δύσκολα θα έδιναν τόσα πολλά χρήματα για μια smartphone συσκευή την στιγμή μάλιστα που με λιγότερα λεφτά θα μπορούσαν να αγοράσουν 2 εξίσου αξιόλογες iPhone συσκευές τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Η Apple όμως απέδειξε τους περισσότερους λάθος με τον Tim Cook πρόσφατα να ανακοινώνει μάλιστα πως τον Ιούλιο το iPhone X συνέχισε να έρχεται πρώτο σε πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο iPhone της εταιρείας. Μια πορεία που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2017 και που συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα. Με τις δυνατές πωλήσεις του iPhone X η Apple απέδειξε πως οι καταναλωτές πληρώνουν για μια premium smartphone συσκευή με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν και για ένα premium laptop. Με τις φήμες μάλιστα για ένα ακόμη πιο ακριβό μοντέλο φέτος, iPhone X Plus, η εποχή των υψηλών τιμών στις ναυαρχίδες των εταιρειών μάλλον μόλις ξεκίνησε.”

Η Samsung, Huawei και OnePlus όλες ακολουθούν το παράδειγμα της Apple ανεβάζοντας την τιμολόγηση και των δικών τους ναυαρχίδων.

Η LG που θα ακολουθήσει κάτι παρόμοιο αναφέρει για αυτή της την απόφαση:

“Λόγοι για αυτή την αύξηση των τιμών έχει να κάνει με το κόστος των εξαρτημάτων, την εμπορική πολιτική και την τιμολόγηση των ανταγωνιστών, η στοχοποίηση των παρόχων, τα συμβόλαια των παρόχων κτλ. Αυτά τα κόστη έχουν αυξηθεί και έτσι είμαστε αναγκασμένοι και εμείς να ακολουθήσουμε”

Οι εταιρείες επίσης κάθε χρόνο προσθέτουν περισσότερης υψηλής τεχνολογίας εξαρτήματα στα smartphones που είναι πιο ακριβά.

“Ενσωματόνοντας πιο εξελιγμένες κάμερες όπως η 3D Sensing εμπρόσθια κάμερα του iPhone X ή περισσότερους φακούς όπως αυτούς που συναντάμε στο Huawei P20 Pro σημαίνει πως το κόστος ανεβαίνει. Το ίδιο και τα υλικά του σασί τους που μπορεί να είναι από κεραμικό υλικό ή από εξελιγμένα κράματα αλουμινίου”

Με βάση τα παραπάνω αλλά και το επιτυχημένο παράδειγμα της Apple στην αγορά με το iPhone X δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που πιστεύουν πως τα φετινά smartphones που θα δούμε στην premium κατηγορία μπορεί. να ξεκινάνε από τα $1200!!!