19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Google κυκλοφόρησε το Android 9 Pie με την Oreo έκδοση να έχει μόλις 12% υιοθέτηση

    Τέλος στη αναμονή σχετικά με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google μιας και σήμερα έγινε διαθέσιμο το Android 9.0 Pie αρχικά για τα Google Pixel smartphone, με τα υπόλοιπα να λαμβάνουν την αναβάθμιση το φθινόπωρο.

    Η έκδοση Android 9.0 Pie περιλαμβάνει όλα όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 όπως το “Digital Wellbeing”, νέος τρόπος χρήσης του λειτουργικού συστήματος μέσω gestures, Adaptive Battery και Adaptive Brightness, αναβαθμισμένες λειτουργίες της ΑΙ που ενσωματώθηκαν σε ακόμα περισσότερους τομείς του λειτουργικού συστήματος το οποίο θα υποστηρίζει και όσες συσκευές διαθέτουν notch στην οθόνη τους.

    Η νέα έκδοση του Android θα ξεκινήσει να γίνεται διαθέσιμη αρχικά για τα Google Pixel smartphone μέσω OTA (Over the air) αναβάθμισης ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως δε θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή όλα τα νέα χαρακτηριστικά, μιας και τα Digital Wellbeing, το dashboard που μας δείχνει λεπτομέρειες για το πόσο χρησιμοποιούμε τη συσκευή και τις εφαρμογές θα είναι αρχικά διαθέσιμα με τη μορφή beta έκδοσης για τα Google Pixel smartphone.

    Η πλήρης έκδοση των χαρακτηριστικών αυτών θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο μαζί την πλήρη έκδοση του Android 9.0 Pie για τις συσκευές που μπορούν να λάβουν την αναβάθμιση, ανάλογα βέβαια με την κάθε εταιρεία και το πότε έχει αποφασίσει να δώσει την αναβάθμιση στις εκάστοτε συσκευές, οι οποίες θα λάβουν τις πρώτες beta εκδόσεις μέχρι να λάβουν την τελική το φθινόπωρο.

    Η Google συνεργάζεται με έναν αριθμό εταιρειών για να κάνει διαθέσιμη την αναβάθμιση σε Android 9 μέσα στο 2018 ενώ δήλωσε πως η beta έκδοση θα γίνει διαθέσιμη για συσκευές της Sony, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus, Essential αλλά και κάθε συμβατή συσκευή, με την τελική έκδοση να γίνεται διαθέσιμη μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

    Αντικειμενικά μεγάλο μέρος των Android συσκευών που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά δεν θα δουν ποτέ αυτή την έκδοση εξαιτίας του κατακερματισμού των συσκευών αυτών. Η προηγούμενη μεγάλη έκδοση της Google, το Android 8 Oreo, είχε εγκατασταθεί μόλις στο 12% των συσκευών μέχρι και τις 23 Ιουλίου του 2018 παρά το γεγονός πως είχε κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2017.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles