Σας έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως οι Έλληνες προγραμματιστές ξεχωρίζουν μέσα από τις δουλειές τους στις πλατφόρμες της Apple πολλές φορές.

Σήμερα σας έχουμε ακόμη ένα παράδειγμα ενός ταλαντούχου τέτοιου νέου που ακούει στο όνομα Γεώργιος Κακουλιάδης.

Η ακαδημία προγραμματιστών της Apple που έχει έδρα την Νάπολη της Ιταλίας δεν είναι ότι πιο εύκολο για να μπει κάποιος. Η ακαδημία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 φιλοξενείται στο παλαιότερο μη θρησκευτικό πανεπιστήμιο του κόσμου, το University of Naples Federico II (στα ιταλικά, Università degli Studi di Napoli Federico II). Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στη Νάπολη το 1224.

Ο 20χρονος ταλαντούχος φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στη Σάμο σύντομα θα περάσει το κατώφλι αυτής της μοναδικής ακαδημίας. Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Ξάνθη και όπως λέει και ο ίδιος από τα 13 του αρχίζει η δράση του και η ενασχόληση του με τον προγραμματισμό.

Ο ίδιος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα:

«Ως άνθρωπος της τέχνης και της δημιουργικότητας, άρχισα να δημιουργώ περιεχόμενο σε Apple συσκευές.

Όταν έμαθα για την ακαδημία προγραμματιστών έκανα αίτηση για εξετάσεις.

Στην πρώτη φάση δώσαμε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Ήταν από τις πιο ιδιαίτερες εξετάσεις της ζωής μου μιας και δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεστ γνώσεων.

Υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με ανάπτυξη λογισμικού, design, business βασισμένες σε ερωτήσεις λογικής και IQ.

Στη δεύτερη φάση οι 500 καλύτεροι κληθήκαμε να δώσουμε συνέντευξη και έπειτα ακολούθησε διαδικτυακό interview με ερωτήσεις πάνω στο βιογραφικό και στην έως τώρα πορεία του καθενός. Τελικά επιλέχθηκαν οι 342 συμμετέχοντες για νέο ακαδημαϊκό έτος.

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα λάβουν MacBook και iPhone αλλά και χρήματα σε μορφή υποτροφίας.

Εχω ασχοληθεί αρκετά με επιχειρηματικότητα τον τελευταίο καιρό με αποκορύφωμα της συμμετοχή μου σε μια startup εταιρεία που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα ρούχα. Επίσης να τονίσω πως για να φτάσω ως εδώ οφείλω πολλά στην φοιτητική ομάδα Swifters, η οποία είναι η πρώτη και μοναδική φοιτητική κοινότητα γύρω από τεχνολογίες Apple στην Ελλάδα και έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος πιστεύω πως η επένδυση του χρόνου μου στην ακαδημία θα με οδηγήσει σε νέους ορίζοντες πιο κοντά στους στόχους μου. Οι γνώσεις που θα λάβω από την ακαδημία θα χρησιμοποιηθούν είτε για να υλοποιήσω κάποιο επιχειρηματικό project είτε για κάποια εργασία στο μέλλον».

Προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλης της οικογένειας του AppleWorldHellas ευχόμαστε στον Γιώργο κάθε επιτυχία, πραγματικά η χαρά του είναι χαρά μας, μας κάνει περήφανους και είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε όπως και με ότι μέσω διαθέτουμε τώρα και στο μέλλον!!

Σε ευχαριστούμε Γιώργο που μοιράστηκες αυτά τα σπουδαία νέα και μαζί μας!!!