Τα πρώτα reviews για τα iPhone XS και XS MAX κυκλοφόρησαν και η ιστορία μοιάζει πλέον να έχει μια απίστευτη συνοχή.

Αν και οι πρώτοι reviewers αναγνωρίζουν πως το iPhone XS έχει σημαντικά καλύτερο ήχο από το Χ και πως οι βελτιώσεις στην κάμερα είναι εντυπωσιακές πάρα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αναβάθμιση από το περσινό X εκτός αν κάποιος θέλει πραγματικά μια μεγαλύτερη οθόνη.

Όσοι τώρα έχουν κάποιο παλαιότερο μοντέλο το γενικότερο συμπέρασμα είναι να περιμένουν το iPhone XR που προσφέρει τα περισσότερα χαρακτηριστικά σε πιο οικονομική τιμή.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

To CNBC αναφέρει πως αυτά είναι τα καλύτερα smartphones στην αγορά αυτή την στιγμή αλλά δεν δικαιολογείται κάποιος να αναβαθμίσει από το iPhone X του και να πάει σε αυτά.

“Είναι τα καλύτερα iPhones πoυ έχει παρουσιάσει ποτέ η Apple αλλά πέρα από την μεγάλη οθόνη του MAX είχα δυσκολίες στο να αναγνωρίσω κάποια μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με το περσινό iPhone X που παραμένει η αγαπημένη μου συσκευή. Αν επίσης θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα τότε θα πρέπει να περιμένετε το πιο οικονομικό μοντέλο αυτό του iPhone XR. Τα ηχεία των νέων iPhones έχουν έναν εντυπωσιακό ήχο. Είναι πιο δυνατά από το iPhone X και η Apple έχει δουλέψει πολύ πάνω σε αυτά. Το γεγονός επίσης πως μπορούσαν να ρυθμίσω την διαύγεια του παρασκηνίου σε μια φωτογραφία μετά την λήψη της ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Τέλος η αυτονομία και των δύο συσκευών είναι πολύ καλή.”

Το CNET τονίζει πως οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν να δουν και το iPhone XR πριν καταλήξουν σε ότι τους αρέσει.

“Τα καλά: Το iPhone XS έχει μια σίγουρα βελτιωμένη διπλή κάμερα που δίνει καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο από ότι το iPhone X ειδικά και σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Έχει έναν γρηγορότερο επεξεργαστή, γρηγορότερο Face ID ενώ είναι και σημαντική η υποστήριξη δύο καρτών SIM.

Τα άσχημα: Η αυτονομία της μπαταρίας είναι η μικρότερη από τα 3 νέα iPhones και μόνο ελαφρώς καλύτερη από το περσινό iPhone X. Παρά επίσης την υψηλή τιμή του η έλλειψη USB-C φορτιστή αλλά ακόμη και ενός αντάπτορα ακουστικών σημαίνει πως θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα.

Συμπέρασμα: Το iPhone XS προσθέτει μια σειρά από εντυπωσιακές βελτιώσεις στην ήδη άριστη κάμερα του iPhone X. Θα πρέπει όμως σοβαρά να περιμένετε και την έλευση του πιο οικονομικού iPhone XR πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.”

Το Mashable αναφέρει πως η μεγαλύτερη οθόνη του iPhone XS Max και οι βελτιώσεις στην κάμερα είναι οι μόνοι λόγοι για κάποιος να αναβαθμίσει από το iPhone X σε αυτή την συσκευή.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το iPhone XS MAX με την μεγάλη 6.5 ιντσών OLED oθόνη του θα είναι η συσκευή που όλοι θα θέλουν αλλά τόσο αυτό όσο και το XS έχουν αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών όπως το νέο σύστημα κάμερας που κάνει λήψη καλύτερων φωτογραφιών ακόμη και από τα καλύτερα Android smartphones αυτή την στιγμή στην αγορά. Σημαντικές αναβαθμίσεις μιας όμως S χρονιάς αν μη τι άλλο. Αν έχετε λοιπόν το iPhone X kαι δεν σας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη οθόνη ή μια καλύτερη κάμερα τότε μπορείτε άνετα να επιβιώσετε για ακόμη έναν ή και δύο χρόνια με αυτό – Ειδικά μάλιστα μετά την έλευση του iOS 12. Αν σας προβληματίζει πάλι η τιμή καλό θα ήταν να περιμένετε και για το iPhone XR που έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά αυτών των μοντέλων”

Το Tech Radar αναφέρει ότι το iPhone XS δεν αποτελεί κάποια μεγάλη αναβάθμιση από το iPhone X και οι περισσότεροι θα πρέπει να περιμένουν να δουν και το iPhone XR.

“Το iPhone XS είναι φυσικά ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Apple και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Πάρα αυτά το ερώτημα είναι αν η Apple έχει κάνει αρκετά φέτος ώστε να τραβήξει την προσοχή των αγοραστών σε αυτή την συσκευή. Το iPhone XS και XS Max το καταφέρνουν αυτό με πολλούς τρόπους αλλά σίγουρα δεν αποτελούν κάποια μεγάλη αναβάθμιση από το περσινό iPhone X. H βασική αλλαγή είναι στον τομέα της κάμερας με το Smart HDR να κάνει την διαφορά. Αν στην εξίσωση δεν υπήρχε το iPhone XR θα σας λέγαμε να αγοράσετε το XS αν οικονομικά μπορούσατε. Το XR όμως προσφέρει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά – Μεγαλύτερη οθόνη, Α12 Bionic επεξεργαστή, TrueDepth κάμερα εμπρόσθια και Face ID ενώ παράλληλα είναι πιο οικονομικό.”

Η The Telegraph αναφέρει πως τα πάντα είναι το MAX μοντέλο.

“To iPhone XS MAX είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό iPhone της Apple για φέτος. Είναι μεγαλύτερο σε όλα. Μεγαλύτερη οθόνη, Μεγαλύτερη μπαταρία και Μεγαλύτερη φυσικά ζημία στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Εντυπωσιακό ναι από κάθε άποψη αλλά για όλους που θέλουν κάτι πιο οικονομικό θα λέγαμε να περιμένουν και την έλευση του iPhone XR που έρχεται τον επόμενο μήνα πριν πάρουν την τελική τους απόφαση”

Η The Verge τονίζει στους χρήστες του iPhone X να παραμείνουν με την συσκευή τους αυτοί και οι υπόλοιποι να περιμένουν το XR.

“Τα καλά στοιχεία: Φανταστική οθόνη, τέλεια ηχεία, καλύτερη αυτονομία. Τα άσχημα στοιχεία: Η κάμερα δεν είναι το ίδιο καλή όσο στο Pixel 2, ενώ το Portrait Mode δεν είναι ακόμη σε κάποιο επίπεδο που δεν θα παράγει λάθη, το κόστος είναι μεγάλο. Δεν θα προτείναμε αν έχετε το iPhone X να βιαστείτε με την αγορά του XS από την άλλη όποιος επενδύσει στα νέα μοντέλα αυτά της Apple σίγουρα θα χαρεί απίστευτα αυτή του την επένδυση για αρκετά χρόνια μάλιστα από τώρα”

Apple iPhone XS and iPhone XS Max review — the best phones you can buy from CNBC.