Τα πρώτα iPhone XS reviews δείχνουν ακριβώς τον λόγο για τον οποίο η Apple απέσυρε το iPhone X

0
2472

Το περσινό iPhone X αντικειμενικά έφερε την μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή που είδαμε μέχρι και σήμερα στα smartphones της Apple.

Aπό το πρώτο iPhone μέχρι και το iPhone 3GS είχαμε ουσιαστικά τον ίδιο σχεδιασμό. Το iPhone 4 έφερε μια μεγάλη αλλαγή αλλά ακόμη κάποιος μπορούσε εύκολα να αναγνωρίσει ότι είχε να κάνει με ένα iPhone. Το iPhone 5 ήταν μια μεγαλύτερη έκδοση. Το iPhone 6 έφερε μια νέα σχεδιαστική οπτική καθώς και μέγεθος αλλά και πάλι κάποιος εύκολα μπορούσε να ξεχωρίσει ότι ήταν ένα iPhone.

Το iPhone X όμως ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα…

Χωρίς κάτω πλαίσιο και Home Button η συσκευή αυτή ξέφυγε και δεν μπορούσε κάποιος να αναγνωρίσει εύκολα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα iPhone μιας και πολλές σχεδιαστικές επιταγές που κρατούσε ανά τα χρόνια δεν υπήρχαν πλέον. Ήταν πιο λεπτό και έφερνε στο μάτι και εξωτερικά μια Android ναυαρχίδα με τον όλο οθόνη σχεδιασμό του. Η Apple το πήγε και ένα βήμα παραπέρα ενσωματώνοντας το διάσημο πλέον notch στην κορυφή και την αναγνώριση προσώπου – Face ID.

H Apple ανέφερε πως το iPhone X ήταν το μέλλον του iPhone και είναι σίγουρο πως η εταιρεία θέλει όλοι να ενστερνιστούν αυτό της το νέο όραμα. Εξού και η έλευση του XR φέτος που παρόλο που θα λανσαριστεί ως η πιο οικονομική λύση πάρα αυτά σχεδιαστικά έχει την σχεδιαστική γραφή του iPhone X.

H Apple θεωρητικά μπορούσε να κάνει το εξής: Να κρατήσει το iPhone X στην αγορά παράλληλα με τα iPhone XS/XS MAX και XR. Αν μάλιστα χαμήλωνε την τιμή του iPhone X κατά $100 θα έδινε στους καταναλωτές ακόμη μια επιλογή για αγορά σε αυτό τον νέο σχεδιασμό και όραμα της εταιρείας.

Θα είχαμε λοιπόν:

  • iPhone XR $749
  • iPhone X $899
  • iPhone XS $999
  • iPhone XS Max $1099

Τα σημερινά reviews όμως που σας παρουσίασε σε προηγούμενο άρθρο μας δείχνουν πως αυτό δεν ήταν ξεκάθαρα μια επιλογή για την Apple. Όλοι οι reviewers συμφωνούν πως οι iPhone X κάτοχοι δεν έχουν παρά ελάχιστους λόγους για να αναβαθμίσουν φέτος στο iPhone XS. Επίσης αυτό θα σήμαινε και με βάση το παραπάνω πως αν το iPhone X παρέμεινε στην αγορά και με μείωση τιμής τότε οι καταναλωτές θα προτιμούσαν το παλαιότερο μοντέλο αυτό του X αντί του XS που θα ήταν πιο ακριβό. H μόνη εξαίρεση θα ήταν για αυτούς που θα προτιμούσαν μια μεγαλύτερη οθόνη και έτσι θα πηγαίναν στο iPhone XS MAX.

Οι πωλήσεις λοιπόν της Apple θα χωριζόντουσαν στα 3. Αυτοί που θα βάζανε ως προτεραιότητα την τιμή και όχι τα χαρακτηριστικά θα περιμένανε για την έλευση του iPhone XR. Αυτοί που θα πληρώνανε για μια OLED oθόνη και μικρότερα πλαίσια θα διαλέγανε το iPhone X. Αυτοί που θα θέλανε μια μεγάλη οθόνη θα πηγαίνανε στην επιλογή του iPhone XS MAX. ‘Έτσι λοιπόν το iPhone XS θα έμενε εκτός των βασικών κατηγοριών πωλήσεων της εταιρείας.

Ιστορικά η σειρά S της Apple ανταποκρίνεται σε κατόχους iPhone που έχουν παλαιότερες συσκευές. Πάρα αυτά η σειρά αυτή πάντα είχε καλούς λόγους για να αναβαθμίσει και κάποιος που είχε μόλις 1 χρόνο ένα νέο iPhone. Έτσι λοιπόν η Siri ήταν ένας μεγάλος λόγος για κάποιος να πάει από το iPhone 4 στο iPhone 4S. Το Touch ID ήταν ένας πολύ μεγάλος λόγος για να πάει κάποιος από το iPhone 5 στο iPhone 5S. To 3D Touch αρχικά τουλάχιστον ήταν ένας άκρως δελεαστικό λόγος για να πάει κάποιος από το iPhone 6 στο iPhone 6S.

Με το iPhone 7 που ήταν κάτι σαν ένα iPhone 6SS η Apple είχε δυσκολίες αλλά τα νέα μαύρα χρώματα κέρδισαν τις καρδιές πολλών καταναλωτών.

Η σειρά iPhone 8/8 Plus ήταν η τελειότερη υλοποίηση από κάθε άποψη του σχεδιασμού της Apple που ξεκίνησε με το iPhone 6. Η δυνατότητα επίσης ασύρματης φόρτισης και όχι μόνο έκαναν τους αγοραστές να τα προτιμήσουν και να συνεχίσουν να τα προτιμούν.

Αλλά φέτος με τα iPhone X και XS τα πρώτα αυτά reviews δείχνουν μια διαφορετική εικόνα….. Πολλοί αγοραστές του iPhone XS αν είχαν την επιλογή να γλιτώσουν κάποια χρήματα και να πάνε σε ένα περσινό μοντέλο οι περισσότεροι θα επέλεγαν ασυζήτητοι το iPhone X.