Η Apple σήμερα κυκλοφόρησε την iOS 12.4.1 στο ευρύ κοινό. Η αναβάθμιση αυτή έρχεται μετά την ευπάθεια που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και που επέτρεψε το jailbreak σε πιο πρόσφατα iPhone μοντέλα που είχαν εγκατεστημένη την iOS 12.4.

Ένα jailbreak εργαλείο της iOS 12.4 είχε κυκλοφορήσει δημόσια την προηγούμενη εβδομάδα όπως σας είχαμε αναφέρει. Η κυκλοφορία αυτή έγινε όταν αποκαλύφτηκε ότι η Apple κατά λάθος έκανε unpatch μια ευπάθεια που αρχικά είχε διορθωθεί στην iOS 12.3. Το εν λόγω bug είχε αναφερθεί πρώτη φορά από την Project Zero ομάδα της Google.

To να έχουμε μια public κυκλοφορία ενός jailbreak εργαλείου για πρόσφατα iPhone μοντέλα είναι κάτι σπάνιο. Γενικότερο οι jailbreak ευπάθειες προσπαθούν να κρατηθούν μυστικές έτσι ώστε η Apple να μην μπορέσει να τις κάνει γρήγορα patch.

H Apple επίσης κυκλοφόρησε σήμερα στο ευρύ κοινό και τις αναβαθμίσεις tvOS 12.4.1, macOS Mojave 10.14.6, και watchOS 5.3.1.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό της macOS Mojave 10.14.6:

H αναβάθμιση:

  • Διορθώνει ένα θέμα που έκανε ορισμένα notebooks να κλείνουν – shut down, ενώ βρισκόντουσαν σε κατάσταση ύπνου
  • Διορθώνει ένα θέμα που μπορεί να επιβαρύνει τις αποδόσεις του μηχανήματος όταν ο χρήστης δουλεύει με μεγάλα αρχεία
  • Διορθώνει ένα θέμα που μπορεί να εμποδίσει τα Pages, Keynote, Numbers, iMovie, και GarageBand από το προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση