Αυτή την Πέμπτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσβασιμότητας και η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να αναδεικνύει μερικούς τρόπους με τους οποίους έχει κάνει την ζωή ευκολότερη για τα άτομα με κάποια αναπηρία.

Ο 2 φορές Παραολυμπιονίκης Austin Pruitt ανέφερε στο CNET πως η καταγραφή της προπόνησης του έγινε απίστευτα πιο εύκολη όταν η Apple ενσωμάτωσε workouts για αναπηρική καρέκλα στην εφαρμογή της Watch.

“Ο Pruitt πάσχει από εγκεφαλική παράλυση από τα γόνατα και κάτω κάτι το οποίο τον κάνει να περπατάει πάρα πολύ αργά αλλά μπορεί να αγωνίζεται σε παγκόσμια επίπεδο σε μια αναπηρική καρέκλα. Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε μια σειρά από trackers στην καρέκλα του για να κάνει καταγραφή των προπονήσεων του αλλά πλέον το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί το Apple Watch του δηλώνοντας απίστευτα χαρούμενος για αυτή την ευκολία”

Η υπεύθυνη για την Προσβασιμότητα στην Apple Sarah Herrlinger ανέφερε ότι η εταιρεία έχει στόχο στο να συνεχίσει να προσφέρει βελτιώσεις στην προσβασιμότητα που προσφέρουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Apple.

“Κάθε χρόνο προσπαθούμε να προσθέτουμε και νέα πράγματα. Κοιτάμε να έχουμε βελτιώσεις και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες χρόνο με τον χρόνο”

Η παγκόσμια ημέρα Προσβασιμότητας έχει ως στόχο να παρακινήσει τους προγραμματιστές, τους επενδυτές και άλλους ανθρώπους έτσι ώστε να σκεφτούν τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που έχουν κάποια αναπηρία.