Συνεχίζει να αυξάνεται η δημοτικότητα των αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος

0
1037

Η δημοτικότητα των αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2018 σύμφωνα με την TrendForce, παρά την συχνότερη υιοθέτηση της αναγνώρισης προσώπου.

Στο CES 2018 η Vivo και σε συνεργασία με την Synaptics παρουσιάσαν τον πρώτο αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην οθόνη της ίδιας της συσκευής.

Η TrendForce προβλέπει ότι οι αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος δεν πρόκειται να μειωθούν το 2018, καθώς οι υπόλοιπες βιομετρικές μέθοδοι ταυτοποίησης θέλουν ακόμη καιρό. Μπορεί η αναγνώριση προσώπου να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές συσκευές και η Apple με το Face ID να οδηγεί αυτή την αλλαγή, αλλά οι αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος εξακολουθούν να παραμένουν πιο βολικοί για την μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου.

Η TrendForce εκτιμά ότι φέτος η διείσδυση των in-display αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος θα αγγίξει το 60% από 55% πέρυσι ενώ εκτός από τη Vivo και οι Samsung, LG, OPPO, Xiaomi και Huawei αναμένεται να αξιοποιήσουν την τεχνολογία αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος in-display στις συσκευές τους.