Η Apple κοινοποίησε έναν νέο οδηγό ασφαλείας για το iOS 11

0
1301

Η Apple σήμερα κοινοποίησε έναν νέο οδηγό ασφαλείας για το iOS 11 – ουσιαστικά μια νέα έκδοση του με ημερομηνία Ιανουάριος 2018.

Το νέο κείμενο είναι 78 σελίδων και περιλαμβάνει μια σειρά από πληροφορίες για το Apple Pay Cash, Face ID και πολλά ακόμη.

Η εταιρεία κυκλοφορεί νέες εκδόσεις του οδηγού ασφαλείας του iOS αρκετές φορές μέσα στον χρόνο και κυρίως όταν έχουμε νέα χαρακτηριστικά. Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να προσφέρει μια πολύ πλούσια και λεπτομερή ματιά στις παραμέτρους ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού.

Το σημερινό αναβαθμισμένο κείμενο είναι το πρώτο από την στιγμή που ήρθε το iOS 11 και το iPhone X με το Face ID.

Σε ότι αφορά το Face ID η εταιρεία αναγράφει πράγματα τα οποία τα ξέραμε ήδη. Τονίζεται ότι τόσο το Face ID όσο και το Touch ID δεν έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως μέθοδοι αντικατάστασης του passcode αλλά δείχνουν την ανάγκη για μεγαλύτερους και ασφαλέστερους κωδικούς.

“Τα Touch ID και Face ID δεν αντικαθιστούν το passcode σας αλλά προσφέρουν μια γρηγορότερη πρόσβαση στην συσκευή σας μέσα σε λογικά πλαίσια περιορισμών χρόνου. Αυτός ο διαχωρισμός είναι σημαντικός μιας και ένα δυνατό passcode είναι η βάση για την ασφάλεια κρυπτογραφικής μορφής της iOS συσκευής σας.”

Η Apple επίσης επαναλαμβάνει τις πιθανότητες ένα τυχαίο άτομο να δει την συσκευή σας και να την ξεκλειδώσει μέσω του Face ID.

“H πιθανότητα ένα τυχαίο άτομο στον κόσμο να δει το iPhone X σας και να το ξεκλειδώσει χρησιμοποιώντας το Face ID είναι 1 προς 1.000.000 (1 προς 50.000 είναι η πιθανότητα για να συμβεί κάτι αντίστοιχο με το Touch ID). Για επιπλέον ασφάλεια τόσο το Touch ID όσο και το Face ID επιτρέπουν μόνο 5 αποτυχημένες προσπάθειες και μετέπειτα θα πρέπει να γίνει η χρήση του passcode κωδικού για πρόσβαση στην συσκευή.”

Μπορείτε να κατεβάσετε τον νέο οδηγό αυτό ασφαλείας εδώ