Προμηθευτής της Apple αναφέρει πως η πρώτη AR wearable συσκευή έρχεται το 2019

0
292

stuff_web_apple_smartglasses_news_teaser

Η Nikkei σήμερα δημοσιοποίησε μια νέα αναφορά προερχόμενη από έναν από τους προμηθευτές της Apple ο οποίος δηλώνει πως μια σημαντική AR συσκευή θα έρθει στο καταναλωτικό κοινό το 2019.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και τώρα ο προμηθευτής δεν αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της Apple αλλά όπως λέει και ο λαός μας όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Έτσι λοιπόν οι εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί και αποκτήσει μια βάση για μια μελλοντικά AR συσκευή της Apple παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Tim Cook δήλωσε πρόσφατα πως “σήμερα μπορώ να σας πω πως αυτή η τεχνολογία δεν υπάρχει σε κάτι τέτοιο σε ένα ικανοποιητικό και ποιοτικό βαθμό”.

Η αναφορά κάνει λόγο σήμερα για τον αντιπρόεδρο της Quanta C.C. Leung μιας εταιρείας που συνεργάζεται στενά με την Apple στην συναρμολόγηση Apple Watches και MacBooks.

Ο Leung λοιπόν ανέφερε σε δημοσιογράφος πως η Quanta δουλεύει πάνω σε μια AR wearable συσκευή τα τελευταία μάλιστα δύο χρόνια και πως αυτή θα είναι έτοιμη για την αγορά το 2019.

“Δουλεύουμε πάνω σε ένα AR project και έχουμε μελετήσει τεχνολογικές που AR συσκευές χρειάζονται για τουλάχιστον 2 χρόνια. Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια τέτοια συσκευή να κυκλοφορεί το 2019.”

Επίσης ανέφερε πως θα είναι ένα headset gadget που οι φακοί του θα επιτρέπουν στους χρήστες να δραστηριοποιούνται και να κάνουν ενέργειες στο περιβάλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Tim Cook επαινεί συνεχώς την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητα – AR.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Quanta ίσως δημιουργεί μια τέτοια συσκευή για κάποιο άλλο πελάτη της αν και η Apple είναι από τους κορυφαίους της.

Ο Tim Cook παρά τους επαίνους για την επαυξημένη πραγματικότητα δήλωσε επιφυλακτικός για μια AR wearable συσκευή αυτή την στιγμή.

“Η τεχνολογία και μια τέτοια οθόνη στον τομέα της ποιότητας δεν είναι ακόμη εκεί που θέλουμε. Τονίζω ακόμη μια φορά πως όλα τα προϊόντα που κυκλοφορεί η Apple στην αγορά παρουσιάζουν και εγγυώνται τα υψηλά στάνταρ και την ποιότητα που έχει η εταιρεία σε κάθε περίπτωση”