Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Apple επί σκηνής για το Apple Watch Series 4 ήταν αυτό του εντοπισμού πτώσης. Με αυτό το χαρακτηριστικό ενεργό το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει αν ο χρήστης του έχει πέσει και εν συνεχεία να καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες  εκτατής ανάγκης.

Ένα νέο βίντεο ελέγχει αυτή την νέα δυνατότητα με λιγότερο επιστημονικό τρόπο.

Από το κανάλι λοιπόν στο YouTube “Whats Inside?” το Apple Watch Series 4 μπαίνει σε μια σειρά από τεστ έτσι ώστε να φανεί τι αναγνωρίζει ως πτώση του χρήστη και τι ως όχι.

Να τονίσουμε πως by default έχει η Apple αυτό το χαρακτηριστικό απενεργοποιημένο.

Όταν το ενεργοποιήσει ο χρήστης η Apple προειδοποιεί τον χρήστη ότι “όσο πιο έντονες φυσικές δραστηριότητες κάνει κάποιος τόσο πιο εύκολο είναι να ενεργοποιηθεί ο εντοπισμός πτώσης μιας και μια πολύ απότομη κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ως πτώση”

Στο βίντεο βλέπουμε πως το Apple Watch Series 4 μπορεί να εντοπίσει την πτώση σε διαφορετικά τεστ. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το Apple Watch ίσως έχει την δυνατότητα να εντοπίσει ότι οι άνθρωποι του βίντεο σε κάποια από τα τεστ αυτά κάνανε πτώση σε μαλακή επιφάνεια και έτσι δεν ενεργοποίησε κάποια ειδοποίηση. Κάτι που έκανε επιτυχημένα όταν αυτά τα τεστ επαναλήφθηκαν σε σκληρές επιφάνειες όπως το πάτωμα.