Η Samsung πληρώνει πρόστιμο $539 εκατ. στην Apple για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

0
1155

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung. Από το 2011 όπου για πρώτη φορά η Apple μήνυσε την Samsung για παραβίαση πατεντών χθες είχαμε το τελικά πόρισμα. Αρχικά η Apple είχε κερδίσει πρωτόδικα την δικαστική διαμάχη με το δικαστήριο να κρίνει ένοχη την Samsung και να τις επιβάλλει πρόστιμο $1 δις. Μετά από μια σειρά εφέσεων από την Samsung τελικά κρίθηκε εκ νέου ένοχη με την απόφαση να θέλει η Apple να λαμβάνει αποζημίωση $539 εκατομμυρίων για τις παραβιάσεις αυτές.

Οι παραβιάσεις για τις οποίες η Apple κατηγορεί τη Samsung έχουν να κάνουν με την αντιγραφή των iPhone και παραβίαση των πατεντών οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από την Apple. Η δικαστική διαμάχη των εταιρειών ξεκίνησε τον Απρίλη του 2011 και μετά από ένα χρόνο το δικαστήριο ζήτησε από τη Samsung να καταβάλει στην Apple $1 δις.

Από τότε οι δύο εταιρείες συνέχισαν την δικαστική διαμάχη με τη Samsung να είναι δυσαρεστημένη.

Η Samsung έκανε νομικές προσπάθειες για μεγαλύτερη μείωση του ποσού, και ζητώντας να πληρώσει πρόστιμο στα $28 εκατομμύρια και φτάνοντας στις μέρες μας, το δικαστήριο επέβαλε τελικά αποζημίωση πιο κοντά στα χρήματα που ζητούσε η Apple, μιας και το τελικό ποσό έφτασε στα $533 εκατομμύρια για παραβίαση πατεντών σχετικά με το σχεδιασμό των smartphone και $6 εκατομμύρια για παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η Apple με την εξέλιξη αυτή σημειώνει μια ακόμη μεγάλη νίκη στις αίθουσες των δικαστηρίων, κατηγορώντας τη Samsung πως καταφανώς αντιγράφει τις πατέντες της έτσι ώστε να κατασκευάσει smartphones και να καρπωθεί τα κέρδη για τα οποία παρανόμως απέκτησε.

H Apple μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου δήλωσε επίσημα:

“Είναι δεδομένο πως η Samsung αντέγραψε ξεδιάντροπα τον σχεδιασμό μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που η δικαστική απόφαση το αποδεικνύει αυτό και ευχαριστούμε τους ενόρκους για τις υπηρεσίες τους. Η Samsung θα πλήρωση για την αντιγραφή των προϊόντων μας”