Είναι πολύ σπάνιο η Apple να απολογηθεί δημόσια στο κοινό για λάθη που έχει κάνει στον τομέα του hardware. Η εταιρεία τυπικά τα διορθώνει σιωπηλά σε μελλοντικές εκδόσεις μιας συσκευής. Για παράδειγμα η Apple ενίσχυσε το σασί των iPhone 6S και όλων τον μεταγενέστερων μοντέλων με ένα ειδικό κράμα αλουμινίου έτσι ώστε να μειώσεις τις φθορές και να ισχυροποιήσει τον σκελετό των iPhone της.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς η εταιρεία να παραδέχεται δημόσια πως τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είχαν προβλήματα στο σασί που τα έκανε να λυγίζουν αρκετά εύκολα.

Σύμφωνα με το Motherboard, η Apple εσωτερικά έκανε μηχανικές αλλαγές στο hardware της 1.5 χρόνο μετά την έλευση του iPhone 6 έτσι ώστε να καταφέρει να ενισχύσει το σασί των συσκευών.

Ένα άλλο θέμα που εμφανίστηκε στον σχεδιασμό του iPhone 6S αυτή την φορά είχε να κάνει με το εσωτερικό Touch IC chip το οποίο ήταν υπεύθυνο για την εισαγωγή της αφής του χρήστη στην συσκευή και που το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ονομάστηκε “Touch Disease”. Μετά την πάροδο κάποιου χρόνου το chip θα γινόταν ολοένα και πιο επιρρεπή σε λάθη και τελικά θα σταματούσε να λειτουργεί. Αυτό για ακόμη μια φορά είχε να κάνει με το σασί της συσκευής και το πόσο “ευλύγιστο” με συγκεκριμένη πίεση σε σημεία μπορούσε να γίνει.

Βεβαία η σημερινή αποκάλυψη δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση μιας και σπάνια η Apple παραδέχεται σφάλματα σε κάποια συσκευή της. Συνήθως προσπαθεί να τα διορθώσει και για τους πελάτες της που τα αντιμετωπίζουν τα διορθώνει μέσα από την εγγύηση των συσκευών αυτών ακόμη και αν χρειαστεί να κάνει αντικαταστάσεις συσκευών που εγγύηση τους έχει λήξει.