Η κίνηση της Apple σε δικό της περιεχόμενο τηλεόρασης θα έχει πολλούς σκοπέλους που θα πρέπει να ξεπεραστούν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 21st Century Fox CEO James Murdoch.

Ο Murdoch έκανε αυτό το σχόλια στα πλαίσια της συνέντευξης του στο Re/code‘s Code συνέδριο.

“Πηγαίνοντας κομμάτι κομμάτι, ένα ένα, τηλεοπτική σειρά σε τηλεοπτική σειρά, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να γίνει μια πρακτική και ουσιαστική κίνηση και να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Η Apple θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες το λιγότερο.”

Η Fox αποφάσισε πίσω τον Δεκέμρβιο να πουλήσει την 21st Century Fox στην Disney με το ποσό της προσφοράς της εξαγοράς να αγγίζει τα $66 δις. Η Comcast όμως φαίνεται να έχει μπει σφήνα σε αυτή την συμφωνία με δική της προσφορά.

Ο Murdoch για αυτό δήλωσε πως αυτή την στιγμή υπάρχει μια πρώτη συμφωνία με την Disney που πιστεύει πως ικανοποιεί του μετόχους. Αν αυτοί όμως αποφασίσουν να δουν και άλλες προσφορές τότε θα πράξει ανάλογα.

Η Apple τώρα φημολογείται πως έχει υπογράψει και παραγγείλει περί τις 12-13 τηλεοπτικές σειρές με το λανσάρισμα τους να γίνεται κάποια στιγμή μέσα στο 2019. H Αpple εικάζεται πως έχει επενδύσει $1 δις για αυτό τον σκοπό.

Ο Tim Cook έχει αναφέρει πως η Apple επενδύει σε περιεχόμενο που θα είναι ισάξιο με την ιστορία της εταιρείας.