Η Apple έκανε ακόμη μια εξαγορά στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης σύμφωνα με σημερινή αναφορά. Το The Information, με δημοσίευμα του παρουσιάζει την Silk Labs ως την εταιρεία που εντάσσετε και αυτή στο δυναμικό της Apple. Η Silk Labs είναι μια start up με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη που όπως αναφέρει η ίδια εστιάζει “σε λογισμικό που είναι τόσο ελαφρύ που μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε καταναλωτικό τεχνολογικό προϊόν όπως είναι οι κάμερες”

Όπως και με τις περισσότερες εξαγορές της Apple, οι πληροφορίες για αυτή την συμφωνία είναι ελάχιστες άλλα μάλλον η εξαγορά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. Όσο για το ποσό που δαπάνησε η Apple το The Information αναφέρει πως μάλλον ήταν μικρό για τα δεδομένα της Apple ειδικά μιας και η Silk Labs έχει λίγους υπαλλήλους – Η Silk Labs είχε καταφέρει να κερδίσει χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα ύψους $4 εκατομμυρίων.

Η start up αυτή ιδρύθηκε το 2015 από τρεις πρώην Mozilla εργαζομένους. Στην Mozilla οι Andreas Gal, Chris Jones και Michael Vines δούλευαν πάνω στο Firefox OS, την απόπειρα της εταιρείας τότε να ανταγωνιστεί τα iOS και Android.

Η Silk Labs είχε ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπους έτσι ώστε να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των χρηστών. Για παράδειγμα η start up είχε αναφέρει για προϊόντα όπου η τεχνητή νοημοσύνη είναι εγκατεστημένη τοπικά στην συσκευή και όχι όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα στο cloud.