Το Bloomberg δημοσιοποίησε σήμερα μια νέα αναφορά που συμπεριλαμβάνει ένα memo που αποστάλθηκε σε όλους τους εργαζομένους της Apple με ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

Οι εργαζόμενοι που διαρρέουν εξωτερικά της εταιρεία πληροφορίες θα απολύονται άμεσα, θα έρχονται αντιμέτωποι με μηνύσεις ενώ θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην βρουν δουλειά σε άλλες εταιρείες.

Το κείμενο κάνει σαφή αναφορά στο 9to5Mac και την iOS 11 GM διαρροή που έλαβε εκ των έσω της Apple. Η διαρροή αυτή είχε οδηγήσει στην επιβεβαίωση της ονομασίας του iPhone X, των χαρακτηριστικών του, της παρουσίας των Animoji και ακόμη και στην ύπαρξη του Watch Series 3 πριν τα ανακοινώσει επίσημα η Apple στο κοινό.

Η Apple αναφέρει πως ο εργαζόμενος που έδωσε παράνομα αυτή την ακυκλοφόρητη έκδοση του iOS 11 πιάστηκε τελικά και απολύθηκε μέσα σε λίγες μέρες ενώ και άλλοι που διέρρευσαν πληροφορίες για τα ακυκλοφόρητα προϊόντα της εταιρείας επίσης αναγνωρίστηκαν από την Apple.

“Λίγο πριν το event του Σεπτεμβρίου, ένας υπάλληλος διέρρευσε ένα link της Gold Master έκδοσης του iOS 11 στον τύπο, πιστεύοντας πως δεν θα πιαστεί. Η ακυκλοφόρητη αυτή έκδοση του λογισμικού περιελάμβανε πληροφορίες τόσο για λογισμικό όσο και για hardware, μέσα σε αυτό και το iPhone X, που δεν είχαν ανακοινωθεί. Μέσα σε λίγες μέρες αυτός ο άνθρωπος είχε βρεθεί μέσω εσωτερικής έρευνας και απολύθηκε. Επίσης τμήμα της ασφάλειας βοήθησε να πιαστούν και άλλοι εργαζόμενοι που έδιναν διάφορες εμπιστευτικές πληροφορίες για νέα προϊόντα εξωτερικά της εταιρείας και συγκεκριμένα στο 9to5Mac.”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple κάνει αναφορά και στην διαρροή της συνάντησης που είχε η Apple για την νέα στόχευση της για το iOS 12 που εκεί είχε γνωστοποιηθεί πως η εταιρεία στο επερχόμενο λογισμικό της θα αφήσει στην άκρη για λίγο τα πολλά και νέα χαρακτηριστικά και θα εστιάσει στην σταθερότητα καθώς και στις αποδόσεις του λογισμικού.

Συνολικά 29 εργαζόμενοι απολύθηκαν για τους παραπάνω λόγους πέρυσι από την εταιρεία ενώ 12 από αυτούς είχαμε και σύλληψη τους. Μέσα σε αυτούς τους εργαζομένους ήταν και ο μηχανικός της Apple που άφησε την κόρη του να κάνει λήψη βίντεο του iPhone X πριν η Apple το παρουσιάσει επίσημα στο κοινό.