23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το M2 iPad Pro φαινομενικά διαθέτει ακριβώς την ίδια οθόνη και υλικό κάμερας με το μοντέλο του 2021

    Το νέο M2 iPad Pro, παρόλο που κυκλοφόρησε μετά από ένα χρόνο από το μοντέλο που αντικαθιστά, φαίνεται να διαθέτει την ίδια οθόνη και υλικό κάμερας με την προηγούμενη γενιά ‌iPad Pro‌ που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2021.

    Ξεκινώντας με το iPad Pro 12,9 ιντσών, το νέο μοντέλο έκτης γενιάς περιλαμβάνει το ίδιο ακριβώς υλικό οθόνης με το περσινό μοντέλο, σύμφωνα με το φύλλο σύγκρισης στον ιστότοπο της Apple. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οθόνη Liquid Retina XDR με ανάλυση 2732 x 2048 στα 264 ppi (pixels ανά ίντσα) με υποστήριξη ProMotion, True Tone, ευρυγώνιο χρώμα και πολλά άλλα.

    Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι η προσθήκη υποστήριξης hover στο Apple Pencil, μια νέα δυνατότητα που έρχεται στο M2 iPad Pro.

    Όσον αφορά το iPad Pro 11 ιντσών, το iPad εξακολουθεί να μην διαθέτει οθόνη mini-LED όπως το μοντέλο 12,9 ιντσών. Αντίθετα, όπως το περσινό μοντέλο, το iPad Pro 11 ιντσών τέταρτης γενιάς με M2 έχει οθόνη Liquid Retina με ανάλυση 2388 επί 1668 στα 264 ppi, ProMotion, ευρυγώνιο χρώμα και True Tone. Το νέο μοντέλο υποστηρίζει τα ίδια 600 nits μέγιστης φωτεινότητας με το μοντέλο του 2021.

    Για τις κάμερες στα μεγέθη 11 ιντσών και 12,9 ιντσών, δεν φαίνεται επίσης να υπάρχουν αλλαγές υλικού. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ευρεία κάμερα 12MP με διάφραγμα ƒ/1,8 και κάμερα Ultra Wide 10MP με διάφραγμα ƒ/2,4. Τα νέα μοντέλα, ωστόσο, υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο ProRes έως και 4k στα 60fps, προηγουμένως δεν ήταν δυνατή στο iPad Pro‌, αν και αυτή η αναβάθμιση πιθανότατα οφείλεται στις αυξημένες δυνατότητες του τσιπ M2 και όχι στις αλλαγές στο υλικό της κάμερας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.