21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το δημοφιλές «Untitled Goose Game» για macOS απορρίφθηκε δύο φορές από το Mac App Store της Apple

    Η Apple καταβάλλει κάποιες προσπάθειες πρόσφατα για να δείξει ότι η εταιρεία νοιάζεται για τα παιχνίδια, ειδικά όταν πρόκειται για το Mac. Ωστόσο, οι πραγματικές πρακτικές της εταιρείας δείχνουν ότι πολλά πράγματα πρέπει ακόμα να αλλάξουν εάν θέλει πραγματικά να κάνει το Mac πλατφόρμα gaming. Τη Δευτέρα, ο συνιδρυτής της Panic, Cabel Sasser, αποκάλυψε ότι το δημοφιλές “Untitled Goose Game” έχει απορριφθεί δύο φορές από το Mac App Store της Apple.

    Το Untitled Goose Game είναι ένα παιχνίδι πολλαπλών πλατφορμών που κυκλοφόρησε το 2019 και έγινε γρήγορα αρκετά δημοφιλές, καθώς αποτελείται από τον παίκτη που ελέγχει μια χήνα για να χειριστεί αντικείμενα και να ολοκληρώσει μια λίστα προκλήσεων. Το παιχνίδι έγινε ευρέως αποδεκτό από τους κριτικούς και κέρδισε πολλά βραβεία, όπως το D.I.C.E. Παιχνίδι της Χρονιάς.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Untitled Goose Game διανέμεται από την Panic – η οποία είναι γνωστή για τη δημιουργία πολλών καλών εφαρμογών macOS, όπως το Transmit και το Prompt. Για αυτόν τον λόγο, οι προγραμματιστές θεώρησαν λογικό να κάνουν το παιχνίδι διαθέσιμο στο Mac App Store για χρήστες macOS. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν.

    Όπως είπε ο Sasser σε μια ανάρτηση στο Mastodon (μέσω Daring Fireball), η Apple έχει απορρίψει την έκδοση macOS του Untitled Goose Game δύο φορές. Πρώτον, το παιχνίδι απορρίφθηκε επειδή ο κριτικός θεώρησε ότι ο παίκτης δεν μπορούσε να παραλείψει τους τίτλους. “Εξηγήσαμε ότι μπορείτε να παραλείψετε κάτι τέτοιο κρατώντας το space”, ανέφερε ο προγραμματιστής.

    Το παιχνίδι macOS έχει υποβληθεί για έλεγχο για δεύτερη φορά. Αλλά και πάλι, η Apple απέρριψε το παιχνίδι ισχυριζόμενος “κάτι άλλο”. Ο Sasser είπε ότι εκείνη την εποχή οι προγραμματιστές “απλώς τα παράτησαν και δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να υποβάλουν ξανά”. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για χρήστες Mac μέσω του Steam και του Epic Games Store.

    Οι ιστορίες σχετικά με την αμέλεια της Apple προς τους προγραμματιστές παιχνιδιών δεν είναι κάτι καινούργιο. Ένας πρώην συντάκτης παιχνιδιών του App Store αποκάλυψε σε ένα άρθρο για τον The Guardian ότι η ομάδα του App Store Review «δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον όγκο των παιχνιδιών που έρχονται».

    Σύμφωνα με τον πρώην υπάλληλο, οι προγραμματιστές « αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση» και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μια «ιστορία απογοήτευσης που περιλαμβάνει το παιχνίδι τους να απορρίπτεται επανειλημμένα για αυθαίρετο λόγο». Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Apple κάνει πολύ λίγα για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να φέρουν εξαιρετικά παιχνίδια στο App Store.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.