16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Τα τυπικά μοντέλα iPhone 15 που δεν θα διαθέτουν λειτουργίες ProMotion και Always-On Display

    Τα τυπικά μοντέλα iPhone 15 της Apple δεν θα είναι εξοπλισμένα με οθόνη LPTO, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συσκευές θα συνεχίσουν να στερούνται υποστήριξης ProMotion και μια επιλογή πάντα ανοιχτής οθόνης όπως τα μοντέλα Pro της Apple.

    Τα περσινά μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max χρησιμοποιούσαν ενημερωμένο οπίσθιο φωτισμό οθόνης χαμηλής κατανάλωσης που υποστηρίζει ρυθμούς ανανέωσης ProMotion που κυμαίνονται από 1 Hz έως 120 Hz. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζεται σε ό,τι συμβαίνει στην οθόνη, με χαμηλότερους ρυθμούς που χρησιμοποιούνται για στατικό περιεχόμενο και υψηλότερους ρυθμούς που προορίζονται για κίνηση όπως παιχνίδια και βίντεο για μια πιο ομαλή εμπειρία με μεγαλύτερη απόκριση.

    Σύμφωνα με πηγή του κλάδου που επικαλείται ο λογαριασμός ειδήσεων “yeux1122” στο ιστολόγιο Korean Naver, όπως και πέρυσι, μόνο τα μοντέλα Pro της σειράς iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με τα πάνελ LPTO που απαιτούνται για το ProMotion, υποδεικνύοντας ότι η δυνατότητα θα παραμείνει αποκλειστικά για τα μοντέλα ανώτερης ποιότητας της Apple. Από την ανάρτηση ιστολογίου:

    Η Apple λέγεται ότι έχει ήδη κάνει ρυθμίσεις για την παράδοση πάνελ οθόνης της σειράς iPhone 15 σε εγχώριες εταιρείες και σύντομα θα οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες και θα προετοιμαστεί για μαζική παραγωγή. Αυτό που επιβεβαιώνεται εδώ είναι ότι μόνο η Pro Series θα έχει προδιαγραφές που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης LTPO 120, με το βασικό κανονικό μοντέλο Plus να μην το έχει στις απαιτήσεις του.

    Εάν είναι ακριβές, δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι η επιλογή προβολής πάντα ενεργοποιημένη θα παραμείνει επίσης μια αποκλειστική λειτουργία Pro, καθώς είναι η δυνατότητα ρυθμού ανανέωσης 1 Hz των ενημερωμένων πάνελ LPTO που επιτρέπει σε μια οθόνη κλειδώματος αδράνειας να παραμένει ορατή χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την μπαταρία.

    Η πηγή της βιομηχανίας του ιστολογίου Naver επιβεβαιώνει τη σκέψη του έγκριτου αναλυτή οθόνης Ross Young, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 είπε ότι ενώ αναμένει ότι το Dynamic Island θα εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα iPhone 15, οι περιορισμοί στην κλίμακα παραγωγής πιθανότατα θα απαγορεύσουν στην Apple να φέρει LPTO πάνελ σε ολόκληρο το iPhone 15 σειρά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.