20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τα AirPods είναι τα πιο αγαπητά ασύρματα ακουστικά για τον κόσμο αλλά όχι για την ποιότητα του ήχου τους

    Μια μεγάλη έρευνα σε καταναλωτές αποκάλυψε πως τα AirPods ήταν τα ασύρματα ακουστικά εκείνα που προτιμάνε οι χρήστες στην Αμερική αλλά η επιλογή αυτή δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ήχου που προσφέρουν.

    Επίσης ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας αυτής ήταν πως η Sony και Samsung δεν απέχουν πολύ από την Apple σε ότι αφορά τις επιλογές των χρηστών σε ότι έχει να κάνει πάντα με ασύρματες λύσεις ακουστικών.

    Η Counterpoint Research πραγματοποίησε αυτή την έρευνα:

    “H Apple είναι ο νικητής με τα AirPods στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών. Η ευκολία στην χρήση, η άνεση, η εφαρμογή και η ευκολία στην μεταφορά είναι τα βασικά στοιχεία που δηλώνουν οι καταναλωτές πως τους ώθησαν στο να τα αγοράσουν και να τα χρησιμοποιούν καθημερινά”

    Αναλυτικά είχαμε:

    • Apple: 19%
    • Sony: 17%
    • Samsung: 16%
    • Bose: 10%
    • Beats: 6%
    • Sennheiser: 5%
    • LG: 4%
    • Jabra: 2%

    Πάρα αυτά σε ότι έχει να κάνει με τους λόγους για να επιλέξει κάποιος τα AirPods, η ποιότητα του ήχου δεν ήταν βασικό κριτήριο με μόλις το 41% των καταναλωτών να περιγράφουν αυτό τον παράγοντα ως σημαντικό για την επιλογή αγοράς τους. Σε ότι αφορά την ποιότητα ήχου σε αυτή την κατηγορία η Bose ήταν αυτή που κέρδισε μιας και το 72% των καταναλωτών που επέλεξαν αυτή την εταιρεία το έκαναν με βασικό κριτήριο την ποιότητα ήχου που προσφέρει η λύση της.

    Η Counterpoint αναφέρει πως τα AirPods είχαν το 75% της αγοράς των ασύρματων ακουστικών το 2018 σημειώνοντας πωλήσει 35 εκατομμυρίων.

    Τα δεύτερης γενιάς AirPods αναμένεται να κερδίσουν ακόμη περισσότερους καταναλωτές με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για 129 εκατομμύρια πωλήσεις AirPods 2 μέχρι το 2020.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles