22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως μελλοντικά iPhones θα καταλαβαίνουν αν έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποιον κλέφτη

    iphonethiefdaters123

    Θεωρείται πλέον ως δεδομένο πως η Apple αναζητά νέους τρόπους για να παρέχει ασφάλεια των δεδομένων ενός iPhone. Πως θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα στο άμεσο μέλλον η αγαπημένη σας συσκευή να μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις αν έχει κλαπεί σε μια άλλη συσκευή σας ή να κλειδώνει αυτόματα μόλις καταλάβει μια περίεργη συμπεριφορά χρήσης της;

    Μια νέα πατέντα της Apple που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το γραφείο ευρεσιτεχνιών στην Αμερική με τίτλο “Δημιουργία ειδοποιήσεων βασισμένες στην συμπεριφορά του χρήστη” παρουσιάζει ένα τέτοιο σενάριο.

    Συγκεκριμένα το εν λόγω δίπλωμα παρουσιάζει μια μέθοδο στην οποίο το iPhone αυτόματα θα κλειδώνει ή θα ενεργοποιεί ένα σύστημα ειδοποιήσεων μόλις αντιληφθεί περίεργη συμπεριφορά του χρήστη.

    Appe-patent-unusual-user-behavior-001

    Το iPhone θα αποθηκεύει κινήσεις/συμπεριφορές του χρήστη από την καθημερινότητα του και ενέργειες και θα μπορεί να τις συγκρίνει με παλαιότερες καταγραφές αυτών. Τέτοιες κινήσεις/συμπεριφορές σύμφωνα με την πατέντα θα μπορεί να είναι χειρονομίες, δεδομένα από τον αισθητήρα κίνησης ακόμη και ρυθμίσεις στην γραμματική και στο λεξικό του πληκτρολόγιου. Το iPhone λοιπόν θα μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχει ένα προφίλ του χρήστη του.

    Αν για κάποιο λόγο παρατηρηθεί μια ανομοιομορφία τότε αυτόματα η συσκευή θα μπορεί αρχικά να κλειδώνει και να ζητάει από τον χρήστη τα στοιχεία του Apple ID ή το Passcode του. Εν συνεχεία θα υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα ειδοποίησης άλλης συσκευής του χρήστη για αυτή την παράξενη συμπεριφορά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles