13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πατέρας χρησιμοποιεί το Find My iPhone και σκοτώνει τον κλέφτη του iPhone του παιδιού του

    findmyiphonescreengrab

    Ένας άντρας στην Αγγλία κατηγορείτε για φόνο όταν χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της Apple Find My iPhone κυνήγησε, εντόπισε και εν συνεχεία σκότωσε τον ληστή που είχε κλέψει το iPhone του παιδιού του με την απειλή μαχαιριού.

    Derek Grant σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας χρησιμοποίησε την υπηρεσία της Apple μόλις ο γιος του τον ενημέρωσε πως ένας ληστής των απείλησε και του έκλεψε το iPhone του μετά το τέλος της βάρδιας του στα McDonalds. Ο Derek με την βοήθεια του Find My iPhone εντόπισε τον ληστή και του ζήτησε να του επιστρέψει το iPhone του γιου του. Ο ληστής επιτέθηκε στον πατέρα και του επέφερε σοβαρό τραύμα στο ένα του μάτι με μαχαίρι. Ο Grant δεν τα έχασε όμως και σε μια απόπειρα αυτοάμυνας χτύπησε τον ληστή με το δικό του μαχαίρι που είχε φέρει για προστασία.

    Το τραύμα στον ληστή ήταν θανατηφόρο και έτσι ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδίας.

    Ο πατέρας δήλωσε ένοχος χθες στο δικαστήριο του Glasgow όταν οι κατήγοροι του μειώσαν την ποινή για φόνο. Ο ίδιος τόνισε στο δικαστήριο πως την στιγμή της συμπλοκής βρισκότανε σε αυτοάμυνα. Κατηγορίες βάρυναν και τους τρεις γιους του ηλικίας 16, 17, 20 αλλά αποσύρθηκαν μιας και κρίθηκαν αθώοι. Η ποινή θα γνωστοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

    Ακόμη ένα σοβαρό παράδειγμα που δείχνει πως η κλοπή iPhone και άλλων Apple συσκευών έχει γίνει μια μάστιγα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσισκο, και το Λονδίνο με τις αρχές να προβληματίζονται ιδιαίτερα για την εξάπλωση των περιστατικών αυτών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles