13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Νέα βίντεο δοκιμάζουν την αντοχή της οθόνης με επικάλυψη από ζαφείρι του iPhone 6 [Videos]

    arrow

    Την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός YouTuber Marques Brownlee είχε στην κατοχή του το υποτιθέμενο γυάλινο πάνελ του iPhone 6 4.7 ιντσών το οποίο όπως γνωρίζετε οι φήμες το θέλουν να έχει επικάλυψη από ζαφείρι.

    Στο αρχικό βίντεο που σας παρουσιάσαμε ο Marques σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τις αντοχές του χρησιμοποίησε μαχαίρια, κλειδιά αλλά ακόμη και την ίδια την δύναμη του χωρίς όμως να προβληματίσει το πάνελ που φάνηκε να μην καταλάβαινε τίποτα από αυτά τα τεστ και να παραμένει σαν καινούργιο χωρίς δείγμα σπασίματος ή κάποιας γρατσουνιάς.

    Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κανένα επιστημονικό τεστ δεν πραγματοποιήθηκε έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί πως όντως η επικάλυψη του πάνελ ήταν από ζαφείρι πάρα αυτά τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής αντοχής ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

    Φαίνεται όμως δεν ήταν αρκετά και έτσι σε μια νέα σειρά βίντεο έχουμε τον συνδυασμό γυαλόχαρτου αλλά ακόμη και ενός βέλος. Οι YouTubers, Unbox TherapyMarques BrownleeAustin Evans, και Jonathan Morrison (TLD) μας παρουσιάζουν μια νέα σειρά τεστ που αξίζει να δείτε παρακάτω.

    Στο πρώτο βίντεο ο Brownlee εξηγεί με ακρίβεια γιατί τα μαχαίρια και τα κλειδιά δεν φάνηκαν να προβληματίζουν την οθόνη. Ο λόγος είναι πως τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα δεν είναι δυνατότερα από το αντίστοιχο του ζαφειριού με το οποίο θεωρητικά έχει καλυφτεί το εν λόγω πάνελ. Για να κάνει γρατσουνιές ο Brownlee χρησιμοποίησε αυτή την φορά γυαλόχαρτο. Οι γρατσουνιές ήταν ορατές αλλά πολύ λιγότερες από αυτές που θα είχε η οθόνη ενός iPhone 5S.

    Απορίες δημιούργησε το γεγονός πως το Touch ID κουμπί της Apple που είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό επιφανειακά – ζαφείρι – φάνηκε να αντέχει περισσότερο από ότι το γυάλινο πάνελ του iPhone 6. Κάποιοι με βάση αυτό αναφέρουν πως ίσως τελικά το πάνελ να μην έχει επικάλυψη από ζαφείρι αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη κάτι με βεβαιότητα.

    Στο δεύτερο βίντεο έχουμε την εισαγωγή ακόμη και της τοξοβολίας σαν τεστ αντοχής. Δεν θα πούμε κάτι άλλο εδώ απλά δείτε το μιας και είναι αρκετά εντυπωσιακό:

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles