13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Μήνυση στην Apple για πώληση δεδομένων ακρόασης των χρηστών του iTunes

    Αν και η Apple έχει μια πολύ ξεκάθαρη θέση για την ιδιωτικότητα των χρηστών, μια νέα μήνυση κατηγορεί την εταιρεία πως πουλάει συγκεκριμένα δεδομένα χρηστών που προέρχονται από αγορές μέσω του iTunes και αφορά τα ακούσματα τους.

    Στην μηνυτήριο αναφορά γίνεται πως κάποιος μπορεί να αγοράσει μια λίστα από iTunes καταναλωτές που τηρούν συγκεκριμένα κριτήρια όπως μια λίστα χρηστών που έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και αγοράζουν μουσική που ανήκει στην κατηγορία country.

    “Για παράδειγμα ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αγοράσει – νοικιάσει μια λίστα με ονόματα και διευθύνσεις από όλες τις άγαμες, με πανεπιστημιακή μόρφωση γυναίκες με ηλικία άνω των 60 χρονών και με ένα ετήσιο εισόδημα πάνω από $80.000 και που αγόρασαν country music από την Apple μέσω του iTunes Store. Η λίστα αυτή έχει ένα κόστος περί τα $136 για κάθε 1000 ονόματα”

    Ο Tim Cook έχει πει επανειλημμένα πως η Apple δεν πιστεύει σε πρακτικές πώλησης των δεδομένων των χρηστών. Σε συνέντευξη του νωρίτερα μέσα στον χρόνο ο Cook είχε αναφέρει πως επειδή η Apple δεν πουλάει δεδομένα χρηστών οι χρήστες αισθάνονται πως μπορούν να εμπιστευτούν την Apple.

    H υπόθεση αυτή που αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον θα παρουσιαστεί στις δικαστικές αίθουσες σύντομα όπου και εκεί θα μάθουμε περισσότερο για το πόσο μεγάλη βάση έχει η μηνυτήριος αναφορά και ποια θα είναι η επίσημη απάντηση της Apple.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles