17.1 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Η Xiaomi εμμένει στη στρατηγική της «κλωνοποίησης του πιο πρόσφατου iPhone» με τη νέα ναυαρχίδα του Android

    Η σχεδιαστική γλώσσα της Apple έχει αντιγραφεί από πολλές άλλες εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ένας από τους χειρότερους παραβάτες ήταν πάντα η Xiaomi. Με τη νέα ναυαρχίδα της Xiaomi 13, η εταιρεία παραμένει πιστή στην παλιά στρατηγική της, επιλέγοντας ένα σχέδιο που θα μπορούσε εύκολα να εκληφθεί με ένα iPhone με την πρώτη ματιά.

    Όπως επισημαίνεται από την ArsTechnica, το νέο Xiaomi 13 δεν προσπαθεί να κρύψει από πού πήρε την έμπνευσή του. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 6,36 ιντσών με επίπεδες άκρες που διαθέτουν φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Ακόμη και το χρώμα της συσκευής που χρησιμοποιείται στις περισσότερες από τις εικόνες τύπου της Xioami είναι παράξενα παρόμοιο με το μπλε φινίρισμα που χρησιμοποίησε η Apple με το iPhone 13 Pro πέρυσι.

    Στο κάτω μέρος της συσκευής, θα βρείτε μια θύρα USB-C για φόρτιση μαζί με μια θήκη κάρτας SIM και ηχεία. Το πίσω μέρος της συσκευής φιλοξενεί μια διάταξη τριπλής κάμερας τετράγωνου σχήματος που μοιάζει με τη σχεδίαση της Apple, μόνο με ένα λογότυπο «Leica» που αποσπά την προσοχή.

    Το setting της κάμερας στο πίσω μέρος φέρει επίσης τη συνεργασία με τη Leica σε όλες τις κάμερές της. Η κύρια μονάδα είναι 50 MP, f/1,8, 23mm, 1/1,56″, 1,0μm και Hyper OIS. Τώρα έχουμε, ωστόσο, έναν σωστό τηλεφακό, που ήταν το κύριο μειονέκτημα του Xiaomi 12. Υπάρχει ένα 10MP με υποστήριξη OIS κάμερα με φακό Leica, διάφραγμα f/2.0 και εγγενές ζουμ 3x. Το ultrawide είναι τώρα 12 MP με διάφραγμα f/2.2, πιθανότατα χωρίς υποστήριξη αυτόματης εστίασης.

    Η μπαταρία είναι 4.500 mAh με δυνατότητα γρήγορης ενσύρματης φόρτισης 67 W, ασύρματης φόρτισης 50 W και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης 10 W.

    Έχει επίσης στερεοφωνικά ηχεία Dolby Atmos με Dolby Head Tracking, IR blaster και πιστοποίηση IP68 κατά του νερού και της σκόνης.

    Στην πλάτη του έχει το τυπικό glass και διατίθεται σε μαύρο, ανοιχτό πράσινο, ανοιχτό μπλε, γκρι και λευκό χρώμα. Ακόμα είναι διαθέσιμες οι φανταχτερές αποχρώσεις – Κόκκινο, Κίτρινο, Πράσινο και Μπλε, αλλά μόνο η επιλογή Light Blue είναι κατασκευασμένη από δέρμα. Η σχεδίαση του camera island είναι πανομοιότυπη με το 13 Pro, αλλά το vanilla 13 ξεχωρίζει με ένα γυαλιστερό, επίπεδο πλαϊνό πλαίσιο.

    Παρά το γεγονός ότι κοροϊδεύεται σε τακτική βάση, η Xiaomi έχει επανειλημμένα κλωνοποιήσει τα σχέδια της Apple. Πέρυσι, για παράδειγμα, πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι το Mi Pad 5 Pro είχε πολλές ομοιότητες με το iPad Pro. Τα σχέδια της εταιρείας έχουν εξελιχθεί σχεδόν παράλληλα με αυτά της Apple, με το smartphone της εταιρείας για το 2018 να μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone X.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, αναγνώρισε μάλιστα τα σχέδια της εταιρείας να «βρεθεί απέναντι στην Apple» σε συνέντευξή του φέτος, λέγοντας ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά smartphone high-end θα πρέπει να θεωρείται «πόλεμος ζωής και θανάτου».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.