17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η TSMC ετοιμάζει την δημιουργία A10 chips για το iPhone 7

    TSMC-Taiwan-facility-001

    Η Ταϊβανέζικη εταιρεία Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC), όπως αναφέρεται σήμερα έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει την δημιουργία μιας πιλοτικής γραμμής παραγωγής για 10-nanometer chips μέχρι το τέλος Ιουνίου δείχνοντας έτσι πως θα ετοιμάσει τον Α10 επεξεργαστή που θα εμφανιστεί στο “iPhone 7” και σε άλλες iOS συσκευές το 2016.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η TSMC θα ξεκινήσει αυτή την πιλοτική γραμμή σε συνολικά 12 εργοστάσια της με σκοπό να υπογράψει ένα πολυπόθητο συμβόλαιο με την Apple μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Τα επερχόμενα iPhone και iPad που θα δούμε φέτος θα έχουν τον Α9 επεξεργαστή της Apple και έτσι αναμένουμε τον A10 για του χρόνου.

    Πριν ένα μήνα είχαμε την αναφορά πως ο CEO της Foxconn προσπάθησε να πείσει την Apple να δώσει ένα μέρος της πίτας του σχεδιασμού των επεξεργαστών και στην TSMC.

    H κίνηση αυτή είχε σκοπό να δείξει στην Apple πως οι Τάβανοι κατασκευαστές θα πρέπει να δουλεύουν πιο κοντά και να συνεργάζονται ειδικά μιας και η Samsung είναι η κύρια απειλή τους στον χώρο αυτό.

    Η Apple από την πλευρά της ήθελε και φέτος να βασιστεί περισσότερο στην TSMC αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν οι περισσότερες παραγγελίες του A9 επεξεργαστή της εταιρείας θα πάνε στην Samsung που κατάφερε να δημιουργήσει μια 14nm FinFET τεχνολογία για αυτό τον σκοπό και είναι ικανή να αντεπεξέλθει στον τεράστιο αριθμό παραγγελιών της Apple.

    H TSMC θα αναλάβει το 25% των παραγγελιών των of A9 chips.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles