14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Robotics startup Anki που είχε παρουσιαστεί σε Apple keynote κλείνει εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης

    Το 2013 η Apple είχε προσκαλέσει μια robotics startup με την ονομασία Anki να έρθει επί σκηνής του WWDC και να παρουσιάσει το Anki Drive, ένα παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης με αυτοκίνητα αγώνων.

    Παρά την μοναδική αυτή προβολή από την Apple, η Anki δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει τους καταναλωτές και πλέον σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode η εταιρεία κλείνει.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Anki ελευθέρωσε όλους τους εργαζομένους της, περί τα 200 άτομα, σήμερα. Αυτή η κίνηση έρχεται μετά από αποτυχία της εταιρείας να εξασφαλίσει νέους χρηματοδοτικούς πόρους. Ο CEO της Anki Boris Sofman μετέφερε αυτά τα πολύ άσχημα νέα στους εργαζομένους της εταιρείας.

    Η Anki ήταν από τις λίγες εταιρείες μέχρι σήμερα που είχαν μια demo ευκαιρία σε ένα WWDC Keynote της Apple και συγκεκριμένα σε αυτό του 2013, με τον Tim Cook τότε να δηλώνει πως ο στόχος της Anki ήταν “να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ στην καθημερινή μας ζωή”.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles