11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple για πρώτη φορά μετά το 2012 πούλησε περισσότερα iPhones στην Αμερική από ότι το Android

    20130919_iphone6-review_0044-640x426

    To  TechCrunch παρουσίασε σήμερα μια νέα στατιστική ανάλυση από την  Kantar Worldpanel που δείχνει μια νίκη της Apple απέναντι στο Android στην παγκόσμια αγορά μιας και η εταιρεία του Cupertino τους τελευταίους 3 μήνες του 2014 πούλησε περισσότερες iPhone συσκευές.

    Αιχμή του δόρατος για αυτή την επιτυχία για ακόμη μια φορά ήταν τα δύο νέα iPhone 6 και 6 Plus που οδήγησαν την Apple να έχει το 47.7 του μεριδίου της Αμερικανικής αγοράς έναντι του 47.6 του Android και του 3.8 των Windows Phones.

    Οι αναλυτές πιστεύουν με βάση αυτή την έρευνα πως η Apple κατάφερε να ξεπεράσει το Android γιατί πέρα από τα δύο νέα iPhone η εταιρεία και μετά από πολύ καιρό παρουσίασε μια σειρά από πολύ δυνατά προϊόντα.

    Η παραπάνω έρευνα επιβεβαιώνει και τα όσο δήλωσε πρόσφατα ο Tim Cook που ανέφερε πως το ποσοστό Android χρηστών που απέκτησαν μια iPhone συσκευή αυξήθηκε πάρα πολύ.

    Να υπενθυμίσουμε πως η Apple στο προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο έσπασε όλα τα ρεκόρ της πουλώντας 74.5 εκατομμύρια συσκευές και σημειώνοντας μια άνοδο στα κέρδη της της τάξης του 46%.

    Παρακάτω σας έχουμε τα μερίδια των OS και στις υπόλοιπες αγορές.

    Screen Shot 2015-02-04 at 16.33.19

    Από τα παραπάνω παρατηρούμε πως παρά το γεγονός πως το iPhone είναι οι συσκευή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική, με το Galaxy S5 της Samsung να έρχεται δεύτερο, η Google έχει μια πολύ δυνατή παρουσία στην Ευρώπη (66.1%) πάρα το γεγονός πως το Android σημείωσε μια πτώση της τάξης του 3.8%.

    Η Ιταλία επίσης ήταν η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που το Android σημείωσε αύξηση το τελευταίο τρίμηνο και όχι πτώση.

    Τέλος στην Κίνα, την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, τα νέα iPhones βοήθησαν την Apple να αυξήσει το μερίδιο της αγοράς της και εκεί και έτσι από το 19% να βρίσκετε τώρα στο 21.5%.

    Το iPhone καταφέρει επίσης να κερδίσει το Android και στην Ιαπωνία, Ισπανία και Αυστραλία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles