21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ανανέωσε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal μέχρι το 2016

    liquidmetal

    Η Apple ανανέωσε τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας Liquidmetal σύμφωνα με μια νέα SEC αίτηση που έκανε γνωστή το MacRumors. Το κείμενο δόθηκε στην U.S. Securities and Exchange Commission σήμερα επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο την συμφωνία.

    Η αίτηση δείχνει πως η Apple και η Liquidmetal συμφώνησαν εκ νέου στις 17 Ιουνίου επεκτείνοντας την σύμβαση αποκλειστικότητας της τεχνολογίας της δεύτερης μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

    Η ανανέωση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που έχουν συνάψει οι δύο εταιρείες και που ξεκίνησε πίσω το 2010.

    Η Apple παρά την αποκλειστικότητα χρήσης αυτής δεν έχει ακόμη χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό σε μεγάλη κλίμακα στα προϊόντα της. Υπάρχουν συζητήσεις που θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί αυτό το υλικό για το εσωτερικό των συσκευών της. Εμείς μέχρι σήμερα έχουμε δει αυτή την τεχνολογία και υλικό στο εργαλείο της αφαίρεσης της SIM στα iPhone.

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε μελλοντικά προϊόντα που θα χρησιμοποιούν αυτό το υλικό σε μεγαλύτερη κλίμακα. Τα χαρακτηριστικά του liguidmetal είναι πραγματικά εντυπωσιακά μιας και το κράμα μετάλλων που το αποτελούν το κάνουν να είναι δυνατό, ελαφρύ ενώ μπορεί να πάρει πρακτικά μια οποιαδήποτε μορφή.

    Από την πλευρά της Apple έχει μια σειρά από κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για αυτό το υλικό και την χρησιμοποίηση του κάτι το οποίο σημαίνει πως αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles