18.2 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Ρωσία κατηγορεί την Apple για αντιμονοπωλιακή νομοθεσία στο App Store, θα επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία

    Η Ρωσία λέει ότι θα επιβάλει πρόστιμο στην Apple για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της χώρας και κατάχρηση της «κυρίαρχης θέσης της στην αγορά του καταστήματος εφαρμογών» καθώς «η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές εφαρμογών iOS να ενημερώνουν τους πελάτες εντός της εφαρμογής για τη δυνατότητα πληρωμής για αγορές εκτός του App Store ή τη χρήση εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.»

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια χώρα μήνυσε την Apple για αντιμονοπωλιακές ανησυχίες. Μόλις πρόσφατα, η εταιρεία του Κουπερτίνο κατέληξε σε συμφωνία με τις ολλανδικό αρχές για να αρχίσει να επιτρέπει στις εφαρμογές γνωριμιών να προσφέρουν επιλογές πληρωμής τρίτων για τους πελάτες της.

    Αυτό που είναι διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός ότι η Ρωσία βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου με την Ουκρανία. Παρόλο που η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα που μήνυσε την Apple για ανησυχίες για το μονοπώλιο του καταστήματος εφαρμογών, αυτό έρχεται τη στιγμή που η εταιρεία έχει περιορίσει αρκετές λειτουργίες για Ρώσους χρήστες iPhone. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay και η Apple σταμάτησε τις πωλήσεις της στη χώρα.

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, στην Apple επιβλήθηκε πρόστιμο από το ρωσικό δικαστήριο επειδή αρνήθηκε να αποθηκεύσει δεδομένα χρήστη iCloud στη χώρα. Το δικαστήριο επέβαλε στην Apple πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρούβλια (αξίας περίπου $34.000) για μη συμμόρφωση. Τα ρωσικά δικαστήρια συγκρούονται όλο και περισσότερο με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (κυρίως στις ΗΠΑ) για ζητήματα λογοκρισίας περιεχομένου και ελέγχου δεδομένων τους μήνες από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.