19.2 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Η δημοτικότητα της Apple στην γενιά Z θέτει προκλήσεις για το Android

    Οι νεότεροι Αμερικανοί προτιμούν την Apple έναντι των ανταγωνιστικών εταιρειών με σημαντικά περιθώρια, οδηγώντας σε μια στροφή γενεών προς τις συσκευές Apple, αναφέρουν οι Financial Times.

    Σύμφωνα με την έκθεση, οι νεότεροι καταναλωτές ανησυχούν για τον κοινωνικό εξοστρακισμό επειδή δεν έχουν iPhone – ένα φαινόμενο που οδηγεί τους νέους να αγοράζουν άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple, οδηγώντας σε αυξανόμενο μερίδιο αγοράς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων.

    Όσοι γεννήθηκαν μετά το 1996, γνωστοί και ως Gen Z, αποτελούν το 34 τοις εκατό όλων των κατόχων iPhone στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με μόλις 10 τοις εκατό για τη Samsung. Για τις παλαιότερες γενιές, υπάρχει σχετικά ομοιόμορφος διαχωρισμός μεταξύ των χρηστών iPhone και Android. Οι συνέπειες αυτής της στροφής προς τις συσκευές Apple μεταξύ των νεότερων ατόμων εκτείνονται πέρα ​​από τα iPhone, με αυτούς τους χρήστες να είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσουν AirPods, Apple Watches και Mac.

    Για κάθε 100 iPhone που πουλά η Apple σε όλο τον κόσμο, πουλάει επίσης 26 iPad, 17 Apple Watches και 35 ζεύγη AirPods, σύμφωνα με έρευνα της Canalys. Για τη Samsung, κάθε 100 πωλήσεις smartphone οδηγεί σε λιγότερα από 11 tablet, έξι smartwatches και έξι ζεύγη ασύρματων ακουστικών. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η μέση τιμή πώλησης ενός iPhone είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή μιας συσκευής Android.

    Ερευνητές που συμβουλεύουν εταιρείες σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών Gen Z είπαν στους Financial Times ότι αυτοί οι πελάτες είναι οι πιο διαδικτυακοί από οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, ξοδεύοντας έως και έξι ώρες την ημέρα στα smartphone τους. Ως αποτέλεσμα, το οικοσύστημα της Apple διαμορφώνει τη λήψη κοινωνικών αποφάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του iMessage ως κοινωνικού σήματος, που απαιτείται από κατώτερες εμπειρίες ανταλλαγής μηνυμάτων και χρήσης ομαδικών συνομιλιών μέσω SMS.

    Στην Ευρώπη, όπου το iMessage είναι λιγότερο διαδεδομένο και το Android έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, η ίδια τάση είναι παρόμοια ορατή. Η έρευνα της Canalys δείχνει ότι το 83 τοις εκατό των χρηστών της Apple στη Δυτική Ευρώπη κάτω των 25 ετών σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ένα iPhone. Καθώς η Gen Z μεγαλώνει, αυτή η τάση είναι πιθανό να αυξηθεί και να εδραιώσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της Apple, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τις αντίπαλες εταιρείες να προσελκύσουν νέους πελάτες και να διεισδύσουν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.