17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Δικαίωση της Qualcomm στην Γερμανία η Apple αποσύρει iPhone 7/7 Plus και iPhone 8/8 Plus από τα Apple Store

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ των Qualcomm και Apple συνεχίζεται επί Γερμανικού εδάφους, με δικαστήριο να δικαιώνει την Qualcomm και την Apple να αποσύρει συγκεκριμένα μοντέλα από τα Apple Store στη χώρα προσωρινά.

    Η Qualcomm πέτυχε άλλη μια νίκη στα δικαστήρια απέναντι στην Apple, αυτή τη φορά στη Γερμανία, μιας και αποφασίστηκε ότι ορισμένα iPhone που έχουν modem από την Intel, παραβιάζουν τις πατέντες της Qualcomm και δε θα πρέπει να πωλούνται στη Γερμανία, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η πιθανή έφεση της Apple.

    Σε δήλωση της ίδιας της εταιρείας τονίζεται πως θα σταματήσει να πουλάει τα iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 και iPhone 8 Plus στα Apple Store μέχρι την κατάληξη της έφεσης. Τα iPhone Xs, Xs Max και XR δεν επηρεάζονται από αυτήν τη δικαστική απόφαση ενώ τα iPhone 7/7 Plus και iPhone 8/8 Plus θα συνεχίσουν να πωλούνται κανονικά από τους επίσημους μεταπωλητές και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

    Μια αντίστοιχη νίκη πέτυχε πρόσφατα η Qualcomm στην Κίνα απαγορεύοντας την πώληση όσων έχουν λειτουργικό σύστημα μέχρι και iOS 11, με την Apple να δηλώνει πως δε θα σταματήσει να τα πουλάει στην Κίνα μιας και θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση που θα δίνει λύση στη διαμάχη της συγκεκριμένης πατέντας. Αυτό πράγματι έγινε, με την Apple να κυκλοφορεί το iOS 12.1.2 αλλάζοντας το animation κλεισίματος των εφαρμογών για τα iPhone στην Κίνα.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles