Μέχρι σήμερα έχουμε αρκετές φήμες που θέλουν την Apple φέτος να παρουσιάζει ένα iPhone με ένα σύστημα τριών φακών στο πίσω μέρος.

Μια φωτογραφία σήμερα στο Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo υποστηρίζει πως δείχνει μέρος από τα σασί που θα τοποθετούν αυτοί οι φακοί στο πίσω μέρος του νέου iPhone.

Ο σχεδιασμός του κομματιού που βλέπουμε, δείχνει πως το iPhone, θα έχει τρεις κάμερες, οι οποίες θα είναι στο πάνω αριστερά μέρος του smartphone. Όπως φαίνεται, υπάρχουν τρία κυκλικά κοψίματα τα οποία προορίζονται για τις κάμερες ultra-wide και telephoto, ένα τετράγωνo που μάλλον θα είναι για το LED flash κι ένα το οποίο μάλλον προορίζεται για αισθητήρα 3D.

Στο κέντρο του, υπάρχει ένα μεγάλο κενό, το οποίο ίσως αφορά τη ασύρματη φόρτιση. Για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα χρήστης του Weibo, δημιούργησε renders τα οποία βασίζονται στις φήμες που έχουμε ακούσει έως τώρα.

Μια πρώιμη αναφορά έκανε λόγο πως η προσθήκη του 3ου φακού θα είναι ένας 5x telephoto που θα χρησιμοποιηθεί για ανεπτυγμένες δυνατότητες στην επαυξημένη πραγματικότητα.

Η φωτογραφία έγινε tweet σήμερα από τον Ben Geskin και ταιριάζει με προηγούμενα σχεδιαγράμματα που είχαν διαρρεύσει δείχνοντας το σύστημα τριπλών φακών σε μια τριγωνική διάταξη.

Μια αναφορά της WSJ τον Ιανουαρίου ήθελε το σύστημα φακών αυτών να αποτελεί αποκλειστικότητα του πιο ακριβού μοντέλου της Apple για φέτος.