17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Το Netflix για το iOS σταμάτησε να υποστηρίζει το AirPlay εξαιτίας “τεχνικών περιορισμών”

    Η εφαρμογή του Netflix για το iOS έχασε μια από τις βασικές λειτουργίες του για τους χρήστες του οικοσυστήματος της Apple. Σύμφωνα με ένα νέο κείμενο υποστήριξης η Netflix αναφέρει πως η iOS εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή μέσω AirPlay.

    H εταιρεία δεν δίνει κάποιο συγκεκριμένο λίγο γιατί πλέον δεν υπάρχει αυτή η υποστήριξη. Η σελίδα υποστήριξης απλά αναφέρει πως αυτή η αλλαγή έγινε εξαιτίας τεχνικών περιορισμών.

    Airplay is no longer supported for use with Netflix due to technical limitations.

    Το εικονίδιο του AirPlay λοιπόν έχει αφαιρεθεί τελείως από την εφαρμογή.

    Η ενέργεια αυτή έρχεται την στιγμή που το AirPlay γίνεται για πρώτη φορά συμβατό με κατασκευαστές smart τηλεοράσεων και θα εμφανιστεί σε μοντέλα των Vizio, Samsung, LG και Sony. Αν και πολλές από αυτές της τηλεοράσεις έχουν την εφαρμογή της Netflix προ εγκατεστημένη η δυνατότητα κάποιος αυτόματα να αναπαράγει περιεχόμενο από την εφαρμογή στο iPhone ή στο iPad στην τηλεόραση ήταν κάτι που άρεσε σε πολλούς.

    Η χρήστες της Apple επίσης είχαν εξαιρεθεί όταν η Netflix κυκλοφόρησε το διαδραστικό επεισόδιο Black Mirror: Bandersnatch. Ο τίτλος αυτό δεν υποστηριζόταν πλήρως στο Apple TV.

    H Netflix λοιπόν κάνει προσπάθειες να προστατεύσει όσο μπορεί το περιεχόμενο της αλλά και τα οικονομικά της από επίσημα κανάλια του iOS και tvOS. Πίσω τον Νοέμβριο η εταιρεία αφαίρεσε την δυνατότητα της in-app συνδρομής από την iOS εφαρμογή έτσι ώστε να αποφύγει να καταβάλει ένα ποσό από κάθε τέτοια συνδρομή στην Apple.

    Πιο πρόσφατα ο Netflix CEO Reed Hastings είχε αναφέρει πως η εταιρεία του δεν θα συμμετείχε στην τότε φημολογούμενη συνδρομητική υπηρεσία της Apple. Όπως είδαμε η Apple παρουσίασε τελικά τα Apple TV Channels και Apple TV+ στο event της χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά για ενσωμάτωση του Netflix.

    H απάντηση του Hastings ήταν πως “Η Apple είναι μια υπέροχη εταιρεία. Θέλουμε όμως οι άνθρωποι μας να βλέπουν το δικό μας περιεχόμενο στις δικές μας υπηρεσίες…”

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles