18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple έφερε στο δυναμικό της κορυφαίο Google μηχανικό με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη

    Η Apple κατάφερε να ενσωματώσει στο δυναμικό της έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης της Google σε μια προσπάθεια της να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την AI ομάδα της.

    Η Apple λοιπόν πολύ πρόσφατα προσέλαβε τον Ian Goodfellow ο οποίος θα ενσωματωθεί ως Director των ειδικών Projects της εταιρείας στον τομέα της μηχανικής μάθησης, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο προφίλ του στο LinkedIn.

    Ο Goodfellow είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και θεωρείται ο πατέρας των general adversarial networks ή αλλιώς γνωστά και ως GANs. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ψευδών ειδήσεων μέσω της μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Goodfellow στην Google δούλευε πάνω στο OpenAI ενώ στην Apple θα έχει την θέση του Director στην μηχανική μάθηση σε ειδικά projects της εταιρείας.

    Η Google επιβεβαίωσε ότι ο Goodfellow αποχώρησε από την εταιρεία με την Apple να μην κάνει κάποιο σχόλιο για αυτή την νέα σημαντική και μεγάλη προσθήκη στην ομάδα της τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Goodfellow θα συνεργαστεί με έναν ακόμη πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, τον ελληνικής καταγωγής John Giannandrea ο οποίος αυτή την στιγμή έχει την θέση του αντιπροέδρου στην Αππλε στον τομέα της μηχανικής μάθησης και στρατηγικής πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles