21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το HomePod mini έχει ένα κρυφό ανενεργό αισθητήρα για την καταγραφή της θερμότητας και υγρασίας δωματίου

    Το HomePod mini της Apple βρέθηκε πως έχει έναν κρυφό αισθητήρα για την μέτρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας ενός χώρου. Αυτός ο αισθητήρας θεωρητικά μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή με κάποια μελλοντικά αναβάθμιση του λογισμικού του φέρνοντας νέες λειτουργίες στους καταναλωτές.

    An image showing a disassembled HomePod mini smart speaker from Apple with a closeup showing the hidden temperature and humidity sensor

    Κατασκευασμένο από την Texas Instruments ο αισθητήρας αυτός βρίσκεται στο κάτω μέρος του HomePod mini με διαστάσεις 1.5×1.5 χιλιοστά σε σημείο που δείχνει πως η Apple τον έχει τοποθετήσει εκεί για να κάνει καταγραφή της θερμοκρασίας εξωτερικά της συσκευής και όχι εσωτερικά.

    Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Apple χρησιμοποιεί αυτό τον αισθητήρα για να υπολογίζει την θερμοκρασία της CPU του mini και να εμποδίζει την υπερθέρμανση του αλλά αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχε λογική ο αισθητήρας αυτός να βρίσκεται πιο κοντά στο βασικό hardware του και όχι στο κάτω μέρος. Η Apple τώρα ποτέ δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του αισθητήρα και φυσικά δεν έχει ανακοινώσει κάποιο σχετικό χαρακτηριστικό.

    Το iFixit επιβεβαίωσε την θέση του αισθητήρα αυτού και το TechInsights τον αναγνώρισε ως το HDC2010 Humidity and Temperature Digital Sensor μοντέλο.

    Δεν υπάρχει βέβαια κάποια εγγύηση ότι η Apple θα ενεργοποιήσει αυτόν τον αισθητήρα στο μέλλον στο HomePod mini με κάποια αναβάθμιση λογισμικού και αυτό γιατί έχουμε δει στο παρελθόν και άλλες συσκευές της να έχουν “κρυφή” τεχνολογία που η εταιρεία για τον ένα ή άλλο λόγο αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το iPod που θεωρητικά μπορούσε να προσφέρει FM ραδιόφωνο αλλά η Apple δεν το ενεργοποίησε ποτέ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.