19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple δουλεύει πάνω σε νέα ‘HomePod’ μοντέλα με οθόνες και κάμερες ενσωματωμένες σε αυτά

    Σε δημοσίευμα του σήμερα το Bloomberg και πιο συγκεκριμένα ο Mark Gurman εστίασε στο HomePod mini και στον κρυφό αισθητήρα καταγραφής θερμότητας και υγρασίας που σας αναφέραμε και σε προηγουμένως.

    Διαβάζουμε όμως επίσης πως η Apple δουλεύει πάνω και σε νέα ηχεία με οθόνες και κάμερες ενσωματωμένες σε αυτά.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple φαίνεται πως σκέφτεται να παρουσιάσει νέα HomePod μοντέλα που θα τα φέρει απέναντι σε λύσεις όπως το Nest Hub Max της Google και του Echo Show της Amazon.

    O Gurman τονίζει βέβαια πως μια τέτοια κυκλοφορία από την Apple δεν αναμένεται άμεσα και έτσι αυτό σημαίνει πως ίσως η εταιρεία να μην παρουσιάσει ποτέ κάποιο τέτοιο ηχείο και λύση.

    Για παράδειγμα τώρα το Nest Hub Max έρχεται μια 10 ιντσών οθόνη αφής και έχει έλεγχο και μέσω φωνής με την Google Assistant. Το αξεσουάρ επιτρέπει στους χρήστες να έχουν καθημερινή ενημέρωση και ακόμη και να κάνουν streaming από υπηρεσίες όπως το Netflix, να κάνουν βίντεο κλήσεις με την 6.5 MP κάμερα που έχει και φυσικά να ελέγξουν τα έξυπνα αξεσουάρ στο σπίτι τους.

    Ένα παρόμοιο αξεσουάρ από την Apple θα έφερνε παρόμοιες λειτουργίες όπως FaceTime κλήσεις και HomeKit διαχείριση.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα η Apple ανακοίνωσε πως αποσύρει το HomePod από την αγορά και πως εστιάζει αποκλειστικά στο HomePod mini. O Gurman αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Apple ακόμη δεν έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική στον χώρο του έξυπνου σπιτιού με αρκετούς να κατηγορούν και τα θέματα που έχει η Siri και το πόσο πολύ βρίσκεται πίσω σε σύγκριση με την Google Assistant και Alexa.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.