Πειρατική κόπια του Aquaman δείχνει πως η ασφάλεια του iTunes 4K παραβιάστηκε για πρώτη φορά

0
3138

Μια νέα αναφορά σήμερα δείχνει πως μια πειρατική κόπια 4K της ταινίας Aquaman μπορεί να είναι το πρώτο επίσημο παράδειγμα πως το περιεχόμενο 4K iTunes έχει παραβιαστεί. Αν και μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις πολλά στοιχεία είναι αυτά που δείχνουν πως αυτή η κόπια προήλθε από το iTunes.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak (via MacRumors) η WEB-DL έκδοση που κυκλοφόρησε αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη πως η 4K ταινία του Aquaman προήλθε από το iTunes, την Amazon ή την Netflix.

“O τίτλος “Aquaman.2018.2160p.WEB-DL.DDP5.1.HDR.HEVC-MOMA,” δείχνει πως αυτή η 4K κυκλοφορία έχει αποκρυπτογραφηθεί απευθείας από το iTunes. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά”

Υπάρχουν επίσης ακόμη δύο ενδείξεις πως κάποιος κατάφερε να παραβιάσει την ασφάλεια της Apple για πρώτη φορά: Το Aquaman σε 4K έκδοση δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ούτε στην Netflix ούτε στην Amazon.

Αν όντως υπάρχει παραβίαση του iTunes τότε αναμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες και άλλες πειρατικές κόπιες από άλλες 4K ταινίες που ανήκουν στο περιεχόμενο της Apple.

H Αpple και αν όντως ισχύουν τα παραπάνω τότε σίγουρα εργάζεται πάνω σε ένα patch που θα εμποδίσει την κυκλοφορία παρόμοιου πειρατικού περιεχομένου στο άμεσο μέλλον.