18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Γνώριζε ο Steve Jobs τον σχεδιασμό του Apple Watch;

    post-324572-image-8d267c37138394b1f0d5aa08666e4cb6-640x421

    To Apple Watch είναι το πρώτο μεγάλο προϊόν της Apple στο οποίο δεν υπήρχε ανάμιξη του Steve Jobs. Ένας όμως συνεργάτης του ανέφερε πρόσφατα πως ο Jobs γνώριζε πως ο Jony Ive δούλευε πάνω σε ένα ρολόι.

    Την Πέμπτη λοιπόν στο Glance συνέδριο στο San Francisco — το πρώτο Apple Watch συνέδριο — Ο Tim Bajarin που για 3 δεκαετίες είχε μια προσωπική  με τον Steve Jobs ανέφερε πως του είχε γίνει αναφορά για το πλάνο του ρολογιού της Apple πριν το θάνατο του.

    “Ο Steve γνώριζε για το Apple Watch αλλά δεν το θεωρούσε εκείνη την περίοδο ένα προϊόν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bajarin.

    Ο Bajarin δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι και μέχρι που γνώριζε ο Jobs για το Apple Watch αλλά σίγουρα η αναφορά του έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο Jony Ive που σε συνέντευξη του είχε πει πως ξεκίνησε να δουλεύει στην πρώτη αυτή wearable συσκευή μετά τον θάνατο του Jobs.

    “Ξεκίνησα να οραματίζομαι το Apple Watch λίγο μετά τον θάνατο του Steve Jobs τον Οκτώβριο του 2011. Έφερε αυτά την ιδέα στον Dye και σε μια μικρή ομάδα σχεδιαστών της Apple” είχε αναφέρει πιο συγκεκριμένα ο Ive.

    Και οι δύο δηλώσεις μπορεί όμως να είναι αληθινές μιας και ο Jobs με τον Ive συχνά συζητούσαν πάνω σε διάφορες ιδέες και για μελλοντικά προϊόντα της Apple.

    Μπορεί λοιπόν σε μια από αυτές να του είχε αναφέρει το Apple Watch που όμως ο Jobs τότε δεν το θεώρησε ένα άμεσο προϊόν που θα παρουσίαζε η Apple και έτσι ουσιαστικά ποτέ να μην αναμείχθηκε στην δημιουργία του έστω και με κάποια συμβουλή κλπ.

    Είτε ήξερε ο Jobs για το Apple Watch είτε όχι το σίγουρο είναι πως ο μεγάλος άνδρας της Apple δεν πρόλαβε να έχει εικόνα της έκδοση του πριν αυτό βγει στην αγορά.

    Όσο για την επιτυχία της κίνησης αυτής της Apple; H συσκευή είναι κοντά στις 21 εκατομμύρια πωλήσεις τον πρώτο χρόνο της στην αγορά ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του πρώτου iPhone και iPad.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles