Η Apple προσανατολίζεται στο να αποσύρει τις LCD oθόνες της από τα iPhone της εξολοκλήρου ξεκινώντας από 2020 iPhone. Φέτος να τονίσουμε πως οι φήμες θέλουν τον συνεχιστή του iPhone XR μοντέλου να έρχεται με μια LCD οθόνη.

Η εταιρεία λοιπόν θα επενδύσει και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα από το 2020 και έπειτα αποκλειστικά σε OLED οθόνες έτσι ώστε να μπορεί να έχει και μια μεγαλύτερη ευκολία στην σχεδιαστική υπογραφή των iPhone μοντέλων. Όπως έχουμε δει το φετινό iPhone XR έχει μεγαλύτερα πλαίσια από ότι τα αντίστοιχα iPhone XS και iPhone XS Max και αυτό γιατί έρχεται με μια LCD oθόνη.

Σίγουρα ο σχεδιασμός των iPhone το 2020 θα είναι πολύ διαφορετικός από ότι γνωρίζουμε και έχουμε σήμερα. Το σασί των φετινών iPhones αναμένεται να είναι μια ενδιάμεση κατάσταση αυτής της αλλαγής.

Οι οθόνες LCD έχουν χάσει πλέον την αίγλη τους στην αγορά τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί χρειάζονται ένα ξεχωριστό εξάρτημα οπίσθιου φωτισμού τους. Τα pixels σε μια OLED οθόνη φωτίζονται το καθένα ξεχωριστά και έτσι αυτό δίνει μεγάλη άνεση στην σχεδιαστική υπογραφή στο σασί των συσκευών που την ενσωματώνουν.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Apple πειραματίζεται και με την τεχνολογία microLED oθονών που αποτελούν μια άλλη εναλλακτική των LCD oθονών.