12.9 C
Athens
Thursday, February 20, 2020
Home Accessories Καταλαβαίνοντας το HomePod το νέο έξυπνο ηχείο της Apple

Καταλαβαίνοντας το HomePod το νέο έξυπνο ηχείο της Apple

1367
0

To νέο HomePod είναι ουσιαστικά το yang στο yin που είναι τα AirPods της Apple: Ο ευκολότερος και καλύτερος τρόπος να απολαύσει κάποιος το Apple Music και AirPlay καθώς και να ελέγξει το HomeKit από την άνεση του σαλονιού ενός σπιτιού.

Το HomePod δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να είναι ένας ανταγωνιστής του Amazon Echo ή ένα Google Home. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η Apple δεν σχεδίασε το MacBook Air για να γίνει ανταγωνιστής των τότε notebooks.

Η Amazon και ειδικά μετά την αποτυχία του Fire Phone ήθελε την Alexa σε όσων το δυνατό περισσότερους καταναλωτές ώστε να προωθήσει το Prime πακέτο της. To Echo λοιπόν ήταν μια πανέξυπνη ιδέα για να το επιτύχει αυτό. Η Google από την πλευρά της που αναζητάει δεδομένα παντού χρειάστηκε να κάνει μια παρόμοια κίνηση για να φέρει μια αντίστοιχη συσκευή σε όσους περισσότερους χρήστες μπορούσε.

Το HomePod όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό…. Όπως τα AirPods σχεδιάστηκαν για να είναι ο ευκολότερος τρόπος αλλά και καλύτερος για να απολαύσει κάποιος ήχο από την Apple συσκευή του εκτός σπιτιού έτσι και το HomePod σχεδιάστηκε για να είναι ο ευκολότερος και καλύτερος τρόπος να απολαύσει κάποιος ήχο από την Apple συσκευή του στο σαλόνι του σπιτιού του ή σε κάποιο άλλο εσωτερικό χώρο.

Με τα AirPods η έλλειψη καλωδίων και επιφάνειας χρήσης για παραδοσιακά κουμπιά έκαναν την Siri και τον φωνητικό έλεγχο μονόδρομο για να απολαύσει κάποιος την διεπαφή του με αυτά. Με το HomePod η ανάγκη να μην χρειάζεται να σηκώνεσαι από τον καναπέ ή κάπου άλλου κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάποια αλλαγή στην συσκευή έκανε επίσης την Siri και τον φωνητικό έλεγχο μονόδρομο.

  • Αν είσαι συνδρομητής του Apple Music και κάνεις χρήση του AirPlay της Apple, θέλεις ένα ηχείο με απίστευτη ακουστική και έξυπνα χαρακτηριστικά, θέλεις ένα άκρως λειτουργικό Hub για τις HomeKit συσκευές σου τότε το HomePod είναι για εσένα παρά την τιμή του
  • Αν είσαι πιο κοντά στην Google ή την Amazon και θέλεις έναν οικονομικό φωνητικό βοηθό σε κάθε δωμάτιο τότε το Echo ή το Home είναι η απάντηση σου και μάλιστα σε απίστευτα οικονομική τιμή.

Ο Apple senior Vice President of worldwide marketing, Phil Schiller, σε συνέντευξη του στο Sound & Vision είπε:

“Κοιτάμε κάθε προϊόν με τον ίδιο τρόπο και αυτός έχει να κάνει με το πως αυτό θα προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία στον χρήστη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτά τα προϊόντα, όπως κάναμε και με τα AirPods, έτσι ώστε να φέρουμε λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, η ίδια φιλοσοφία πήγε και στην δημιουργία του HomePod. Δεν χρειάζεται να καταλάβεις πως λειτουργεί το ηχείο ή πως να μιλήσεις με την Siri, το μόνο που αρκεί να είναι να τοποθετήσεις το HomePod oπουδήποτε στο σπίτι σου και να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μουσική που αγαπάς και ο ήχος που θα έχεις απλά θα είναι φανταστικός από κάθε άποψη”

Τι είναι αυτό που κάνει το HomePod να ξεχωρίζει, όμως; Μα… προφανώς ο ήχος!

Το HomePod είναι ένα ηχείο κυλινδρικού σχήματος, το οποίο, αντιθέτως με ό,τι προβάλλει η λέξη, διαθέτει ενσωματωμένα επτά tweeters και ένα woofer υψηλής απόδοσης, ώστε να μπορεί να παράγει ήχο για να καλύπτει ολόκληρο το χώρο όπου θα τοποθετηθεί. Μάλιστα, η Apple αναφέρει πως το HomePod θα “χαρτογραφήσει” το χώρο και θα προσαρμόσει την αναπαραγωγή του ήχου έτσι ώστε να μεταφέρει ήχο υψηλής ποιότητας σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου. Μάλιστα, σε μελλοντική ενημέρωση θα είναι δυνατόν να “ζευγαρωθούν” δύο HomePods για στερεοφωνική κάλυψη.

Εκτός των ηχείων, διαθέτει και μια συστοιχία έξι (6) μικροφώνων, ώστε να μπορεί να “ακούει” τις ηχητικές εντολές από οποιοδήποτε σημείο και ανεξαρτήτως απόστασης.

Εκτός του ήχου, βέβαια, το HomePod υποστηρίζει και διάφορες συσκευές που υπάγονται στο πρωτόκολλο HomeKit, ώστε να μπορείς να ελέγχεις “έξυπνες” λάμπες ή “έξυπνους” θερμοστάτες. Επίσης, όσα apps υποστηρίζουν τη Siri στο iPhone, θα μπορούν να λειτουργήσουν και μέσω του HomePod.

Όλα αυτά γίνονται δυνατά μέσω του επεξεργαστή A8 της Apple, ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στο HomePod, και τον οποίο χρησιμοποιούσε και το iPhone 6. Προφανώς, ο χειρισμός του HomePod μπορεί να γίνει μέσω οποιασδήποτε συσκευής της Apple, αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις iPhone, το πάνω μέρος του HomePod υποστηρίζει “χειρονομίες” για να διευκολύνει τον χειρισμό του.

Για την ώρα, η Apple εστιάζει στις ηχητικές αρετές του HomePod, αν και σύντομα αναμένεται να επεκταθούν και οι λειτουργίες του που αφορούν το “έξυπνο” σπίτι.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!