Ο Tim Cook θεωρεί την Angela Merkel μια πραγματική ηγέτιδα του κόσμου και την θαυμάζει

0
1127

Ο Tim Cook παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη σε μια νεαρή κοπέλα με την ονομασία Rebecca Kahn και μαζί της συζήτησε για τις γυναίκες στην τεχνολογία, την διαφορετικότητα, την σημασία του πραγματισμού και πολλά ακόμη.

Η συνέντευξη του αυτή κοινοποιήθηκε δημόσια από το National Center for Women and Information Technology…

Η Kahn εξηγεί πως επικοινώνησε με τον Tim Cook μέσω email όταν της ανατέθηκε στην τάξη της μιας εργασία που ήθελε να κάνουν οι μαθητές μια συνέντευξη με κάποιον που να είναι τεχνολογικός ηγέτης.

Η Kahn επέλεξε τον ισχυρό άντρα της Apple και ο Tim Cook δέχτηκε άμεσα την πρόσκληση αυτή.

Ο Cook στην συνέντευξη τόνισε την σημασία της εκμάθησης προγραμματισμού στα παιδιά κάτι το οποίο το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Στις γυναίκες που θαυμάζει αυτή την στιγμή ανέφερε τα ονόματα των Angela Merkel, της Air Force general Lori Robinson, και της Rosa Parks:

“Θεωρεί την Angela Merkel μια ηγέτιδα πραγματικό φαινόμενο όχι μόνο για την Γερμανία αλλά για όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επίσης συναντήθηκε με την Lori Robinson που έχει τον βαθμό του ταγματάρχη στην αεροπορία και την οποία την θεώρησε μια γενναία γυναίκα που συνδυάζει σπάνιες αρχές ηγεσίας και ανθρωπιάς όπως ο ίδιος ανέφερε. Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε και το όνομα της Rosa Parks που ενίσχυσε και προώθησε δυναμικά τα δικαιώματα των ανθρώπων για πολλά χρόνια”

Ο Cook επίσης τόνισε το πόσο πολύ θαυμάζει την νέα γενιά η οποία περισσότερο από κάθε άλλη μέχρισήμερα βλέπει να έχει ως στόχο την βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.