Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Valve είχε ανακοινώσει την επικείμενη κυκλοφορία της Steam Link εφαρμογή της για iPhone, iPad και Apple TV. Η εταιρεία διαφήμιζε τότε πως η εφαρμογή θα επέτρεπε στους χρήστες να έχουν την εμπειρία στης Steam βιβλιοθήκης τους με τους τίτλους παιχνιδιών σε μια συσκευή της Apple.

Η εταιρεία όμως σήμερα με ανακοίνωση της κάνει γνωστό πως η Apple απέρριψε τελικά την εφαρμογή αυτή από το App Store.

Με δήλωση της Valve στο CNET απόψε η εταιρεία αναφέρει πως η Apple αρχικά έδωσε έγκριση για την Steam Link εφαρμογή και μάλιστα με ημερομηνία κυκλοφορίας της να ορίζεται στις 7 Μαΐου. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Valve όμως για την έλευση της εφαρμογή στο App Store η Apple πήρε πίσω την απόφαση της και απέρριψε την εφαρμογή αυτή.

Ως λόγο μη αποδοχής η Apple χρησιμοποίησε το “business conflicts with app guidelines” ενώ τόνισε πως η αρχική ομάδα που εξέτασε την εφαρμογή δεν είχε διαπιστώσει τα θέματα αυτά.

Από την πλευρά της η Valve ανέφερε στην Apple πως η εφαρμογή ουσιαστικά λειτουργεί ως ένα LAN remote desktop και τόνισε πως και άλλες εφαρμογές του App Store κάνουν κάτι αντίστοιχο. Η Apple απάντησε εκ νέου απορρίπτοντας και πάλι αυτό το επιχείρημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Valve:

“Την Δευτέρα 7 Μαΐου η Apple ενέκρινε την εφαρμογή μας Steam Link για κυκλοφορία. Την Τετάρτη 9 Μαΐου η εταιρεία μας με δελτίο τύπου ανακοίνωσε τα νέα αυτά για την νέα μας εφαρμογή. Το ίδιο ακριβώς πρωί η Apple άλλαξε την απόφαση της και αρνήθηκε την κυκλοφορία της εφαρμογής αναφέροντας πως υπάρχουν θέματα αυτής με τους κανονισμούς του App Store κάτι το οποίο δεν το είχαν παρατηρήσει αρχικά. Η εταιρεία μας άσκησε έφεση σε αυτή την απόφαση της Apple τονίζοντας πως η εφαρμογή αυτή λειτουργεί καθαρά ως μια LAN remote desktop παρόμοια με πολλές άλλες που ήδη υπάρχουν εδώ και καιρό στο App Store. H έφεση μας αυτή δεν πέρασε και έτσι η εφαρμογή μας παραμένει μπλοκαρισμένη. Η ομάδα μας εδώ δαπάνησε πάρα πολλές ώρες για αυτή την εφαρμογή και η απογοήτευση μας είναι πολύ μεγάλη. Ευελπιστούμε πως η Apple θα σκεφτεί εκ νέου την απόφαση της αυτή στο άμεσο μέλλον”

Σε νεότερη ανακοίνωση της η Valve ανέφερε στο Reuters πως απενεργοποίησε την δυνατότητα αγορών από την εφαρμογή της αυτή έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα με τον κανονισμό της Apple που απαγορεύει εφαρμογές που εμπίπτουν στον όρο “κατάστημα μέσα σε κατάστημα”.