Υπάρχούν αναφορές πως η Apple εξαγόρασε την Spektral, μια startup από την Δανία, που ειδικεύετε σε λογισμικό που ψηφιακά αφαιρεί/ξεχωρίζει τους ανθρώπους από το αντικείμενα που υπάρχουν στο παρασκήνιο.

Τα νέα έγιναν γνωστά από την εφημερίδα της χώρας Børsen …

Το Fortune αναφέρει πως η εξαγορά ολοκληρώθηκε με άκρα μυστικότητα πίσω τον Δεκέμβριο με μια τιμή κοντά στα $30 εκατομμύρια.

“Η Spektral ξεκίνησε δημιουργώντας ένα λογισμό που επέτρεπε σε φωτογράφους ψηφιακά να αφαιρούν από μια λήψη ένα άτομο με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια σαν να ήταν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη. Η τεχνική αυτή ονομάστηκε cutouts και η εταιρεία είχε το όνομα cloudcutout εκείνη την περίοδο. Οι δημιουργοί αυτής της τεχνικής έχοντας οι περισσότεροι και PhD στα μαθηματικά γρήγορα εξέλιξαν αυτή την εφαρμογή με ακόμη καλύτερους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης με αποτέλεσμα να έχουμε αφαίρεση ενός ατόμου από κινούμενες φωτογραφίες χωρίς την χρήση μιας πράσινης οθόνης. Η εταιρεία πλέον τονίζει πως μπορεί να το κάνει αυτό και σε πραγματικό χρόνο!”

Ούτε η Apple αλλά ούτε και η Spektral επιβεβαιώσαν αυτή την εξαγορά. Βέβαια ο συνιδρυτής της εταιρείας Toke Jansen εμφανίζεται στο LinkedIn ως ‘Manager, Computational Imaging at Apple Inc.’

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος γιατί η Apple θα ήθελε τις δυνατότητες που δημιούργησε με το λογισμικό της η Spektral. Η τεχνική τους μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο Portrait mode της εταιρείας, στην εφαρμογή Clips αλλά και σε άλλες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.